Noutati / Anunturi

10 Ianuarie 2014

Comunicat Baroul Dolj referitor la primirea de oferte nesolicitate de avocati

COMUNICAT

În atenția avocaților din Baroul Dolj referitor la primirea de către avocați de oferte comerciale nesolicitate

 

Stimați colegi,

 

Unul dintre efectele adoptării Hotărârii nr. 852/14.12.2013 a Consiliului U.N.B.R. de modificare a Statutului profesiei de avocat îl constituie o afluență de oferte comerciale nesolicitate adresate avocaților prin e-mail sau mesaje text pe telefon, prin care se încearcă inducerea acestora în eroare referitor la interpretarea dispozițiilor art. 244 alin.2 lit e) și f) din Statutul modificat, cu scopul inoculării temerii că adresele de e-mail și website-urile avocaților nu vor respecta noile condiții legale de publicitate profesională stabilite de Consiliul U.N.B.R..

 

Potrivit acestor mesaje, utilizarea adreselor de e-mail și a website-urilor găzduite de furnizori specializați ("yahoo, gmail, hotmail, facebook, twiter, etc." - conform unui asemenea mesaj publicitar) este interzisă și constituie abatere disciplinară gravă, ceea este nereal.

 

În realitate, dispozițiile cuprinse în art. 244 alin. 2 lit. e) și f) din Statut nu au în vedere furnizorii specializați de servicii de poștă electronică sau de domenii web, ci numai agenții economici ale căror domenii ar putea fi asociate cu formele de exercitare ale profesiei de avocat.

 

Avem convingerea că membrii corpului avocaților vor aprecia și vor discerne cu prudență în legătură cu dezinformările care stau la baza ofertelor amintite. 

 

       Prof.univ.dr.

     Ion Turculeanu

           Avocat

  Decanul Baroului Dolj

 

 

Foto