Noutati / Anunturi

07 Mai 2014

Informare privind reprezentarea avocaților doljeni la Zilele Baroului Zajecar, Serbia

 

În perioada 25-27 aprilie, o delegație formată din consilieri ai Baroului Dolj a răspuns invitației Baroului Zajecar, din Serbia, de a participa la manifestările prilejuite de Zilele Baroului Zajecar. Delegația Baroului Dolj a fost compusă din dl. av. Dragoș Nicu, dl. av. Mihai Popescu, dl. av. Răzvan Socoteanu și dl. av. Nicolae Tudora.

 

Avocații doljeni au fost întâmpinați cordial de confrații sârbi, în frunte cu distinsa doamnă Biljana Drazevic, decanul Baroului Zajecar și doamna Natașa Toșic, avocat în Baroul Zajecar, președintele Mișcării Democratice a Românilor din Serbia, care și-a asumat cu mare bucurie rolul de translator.

 

După o scurtă ceremonie de bun venit, derulată sâmbătă, 26 aprilie, la sediul Baroului Zajecar, reprezentanții Baroului Dolj au fost invitați să asiste la lucrările Adunării Generale a Baroului Zajecar, desfășurate în sala mare a Primăriei Orașului Zajecar. Avocaților doljeni li s-au alăturat delegații ale avocaților din Vidin (Bulgaria), Ljubljana (Slovenia) și, bineînțeles, reprezentanți ai conducerii Uniunii Avocaților din Serbia.

 

La finalul ședinței, invitații au fost rugați să adreseze câteva cuvinte avocaților din Zajecar, ocazie cu care domnul avocat Răzvan Socoteanu le-a adresat acestora salutul decanului Baroului Dolj, dl. prof. univ. dr. av. Ion Turculeanu și al colegilor din Baroul Dolj și le-a vorbit gazdelor noastre despre schimbările pe care demararea negocierilor privind aderarea Serbiei la Uniunea Europeană le va aduce profesiei de avocat din această țară.

 

După lucrările Adunării Generale, inimoasa noastră gazdă, doamna avocat Natașa Toșic, a facilitat delegației noastre o întâlnire cu dl. Iulian Nițu, consulul general al României la Zajecar, care ne-a pus în temă cu problemele diverse ale comunității românești de pe valea Timocului.

 

Sărbătoarea Zilelor Avocaților din Zajecar a inclus și un banchet la restaurantul Felix Castrum, cu un festin de specialități culinare tradiționale sârbești, în acorduri de muzică folclorică sârbească și românească, precum și o vizită la cramele istorice din satul Rajac (la 50 km de Zajecar), obiectiv turistic ce va fi inclus pe lista patrimoniului UNESCO.

 

La încheierea vizitei, delegații doljeni au adresat conducerii Baroului Zajecar invitația de a participa la aniversarea a 150 de ani de la înființarea Baroului Dolj, ce va fi sărbătorită la Craiova, în perioada 20-22 iunie 2014.