Noutati / Anunturi

01 Februarie 2016

COMUNICAT - Taxe pentru avocaţii din alte barouri

 

COMUNICAT

 

Consiliul Baroului Dolj, în ședința sa din data de 21 ianuarie 2016, a hotărât:

 

1. Menţinerea reducerii de la 1000 lei la 100 lei, aplicată în anul 2015, în ceea ce priveşte taxa de transfer a avocaților din alte barouri în Baroul Dolj.Taxa de 100 lei este valabilă până la data de 01 iunie 2016.

 

2. Menţinerea taxei de 1500 lei privind avizarea unui sediu secundar în raza Baroului Dolj pentru avocaţii din alte barouri.

 

Astfel, avocaţii care nu vor formula cereri de transfer în Baroul Dolj până la data de 01 iunie 2016, urmează a avea în vedere prevederile art.223 alin.(5) şi (6) din Statutul profesiei de avocat, potrivit cărora:

 

„În cazul acelor forme de exercitare a profesiei de avocat a căror activitate se desfăşoară preponderent în circumscripţia unui barou situat pe raza altui judeţ decât cel în care se află situat sediul lor principal, stabilirea unui sediu secundar în circumscripţia celui dintâi barou este obligatorie.Nerespectarea acestei obligaţii constituie abatere disciplinară gravă...În acest caz, forma de exercitare a profesiei are obligaţia de a solicita aprobarea deschiderii sediului secundar în termen de cel mult 15 zile de la începerea următorului semestru".

 

În urma aprobării cererii de înfiinţare a sediului secundar, avocatul va/vor achita taxa de înscriere în cuantum de 1500 lei şi contribuţia la bugetul baroului pe raza căruia funcţionează sediul secundar(20 euro), separat de taxele plătite la baroul la care îşi are sediul principal.


Lucian Bernd Săuleanu
Avocat

Decanul Baroului Dolj