Noutati / Anunturi

31 Octombrie 2016

Lansare de carte Avionul IAR-93 - Avocat Gheorghe-Ion Vaida, Baroul Dolj – Cum a fost

 

În ziua de sâmbătă, 29 octombrie 2016, în ”Aula Magna” a Facultății de Drept, Universitatea din Craiova, colegul nostru, avocatul Gheorghe-Ion Vaida, locotenent-comandor aviator în rezervă și fost pilot militar în cadrul unităţii de aviaţie de pe aerodromul Craiova a lansat, în prezența a peste 100 de persoane, avocați, foști colegi aviatori și pasionați de aviație, lucrarea ”Avionul IAR-93. Oameni și Fapte”, publicată la Editura Global Media Sibiu.

Evenimentul a fost deschis prin cuvântul Decanului Baroului Dolj, avocat Lucian-Bernd Săuleanu. Motto-ul evenimentului a fost ”Avioanele, ca și oamenii, au destinele lor”. Astfel, evenimentul a constat într-o dublă lansare de carte, fiind lansată în deschidere cartea ”Steaua destinului” de Cecilia Crăciun-Bendea, în memoria soțului său, căpitanul aviator Victor Crăciun, ”căzut” în tragicul accident din data de 23.07.1976 și ”Avionul IAR-93. Oameni și fapte” de Gheorghe-Ion Vaida, punându-se în lumină destinul unui om-pilot, destinul unui avion și legătura indestructibilă dintre aceștia.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul invitați ai autorilor, militari și civili, foști proiectanți, ingineri, tehnicieni, piloți, navigatori, personal de asigurare și membri ai familiilor celor ”căzuți” în activitatea lor pe aerodromul Craiova.

 

Lansare de carte Avionul IAR-93. Oameni si fapte