Baroul Dolj / Asociatia Sportiva AVOCATII Craiova

Etapa a VI-a: Avântul Țuglui - A.S. Avocaţii Craiova

Asociația Tinerilor Avocați invită suporterii echipei de fotbal AS Avocații la meciul din etapa a VI-a,
AVÂNTUL ȚUGLUI - A.S AVOCAȚII


23 septembrie 2012, orele: 12:00
Stadionul Țuglui, jud. Dolj

 

***

 

A.S. Avocaţii: Mihai Pascu - Remus Bucur, Bogdan Oane, Aurel Cojocaru, Marian Lincă - Ovidiu Nicu, Costinel Balaci, Daniel Firan, Marius Bortofleac - Alexandru Florea, Silviu Dumitru. Au mai jucat: Radu Truică, Ovidiu Goran, Dragoş Nicu .

 

Problemele echipei au apărut încă înainte de începutul partidei, fiind generate de absenţa a numeroşi jucători care au contribuit la rezultatele bune de până acum. În aceste condiţii, lotul deplasat la Ţuglui a numărat doar 14 nume, incluzându-i aici pe antrenorul Dragoş Nicu şi cei doi juniori, Ovidiu Micu şi Radu Truică.

 

Terenul de pe Stadionul Ţuglui este ceva nemaivăzut: cu o lungime de numai vreo 75 m, arid, tare ca piatra, plin de gropi şi aşezat... în pantă! Localnicii adunaţi în număr mare la meci ne spuneau că al lor "gazon" nu a mai văzut apa de la ultima lapoviţă a primăverii.
Cu o mica întârziere faţă de ora anunţată, partida a debutat cu echipa gazdă luând cu asalt poarta lui Mihai Pascu. Jucătorii din Ţuglui, atletici, iuţi şi obişnuiţi cu dimensiunile şi calitatea execrabilă a terenului, s-au grupat ofensiv şi deja încă din primele minute dădeau semne că vor să producă surpriza etapei, învingând echipa de pe locul 2. De altfel, gazdele, deşi poziţionate în subsolul clasamentului, au câştigat toate meciurile de pe teren propriu, beneficiind probabil şi de impactul şocant produs adversarilor de întâlnirea cu "stadionul" Ţuglui!

Juniorul Ovidiu Micu, titularizat din motive de necesitate pe postul de mijlocaş dreapta, a avut o prestaţie oscilantă, fiind înger cu o intervenţie de pe linia porţii, din postura de ultim apărător, dar devenind şi demon când, păcălit de o minge sărită imprevizibil dintr-o denivelare, a luftat, punându-i mingea pe şut atacantului advers pentru prima ratare mare a meciului.
Băieţii noştri nu s-au regăsit, astfel încât, dupa alte câteva ocazii, Avântul a deschis scorul, în minutul 10: centrare de pe partea stângă, arbitrul a închis ochii la un fault evident în atac asupra lui Cojocaru, iar jucătorul cu nr. 2 a trimis nestingherit în poartă.
Avocaţii nu au dezarmat şi numai smocurile de iarbă care au îngreunat preluarea lui Silviu Dumitru în faţa porţii adverse au menţinut avantajul gazdelor. În careul celălalt, însă, bara ne-a salvat la un şut violent din apropierea porţii lui Pascu.
După un joc încâlcit, Ţugluiul ratează o nouă mare ocazie, în minutul 25, Ovidiu Micu fiind aproape de auto-gol; din nou, bravul Mihai Pascu salvează, respingând în corner.
Lovitura de colţ este respinsă, iar ai nostri pleacă pe un contraatac fulgerător; după o succesiune rapidă de pase, Alex Florea pătrunde pe banda dreaptă a atacului nostru şi îi centrează în faţa porţii lui Silviu Dumitru, care însă, în loc "a pune latul", optează pentru un şut cu "şiretul", transformat într-un semi-luft exasperant de traiectoria balonului, alterată de o brazdă.

Până la pauză mai trebuie menţionată doar o nouă intervenţie a numărului 1 din echipa Avocaţilor, Mihai Pascu reuşind sa deposedeze atacantul advers într-o situaţie de "1 la 1"
Şi, pentru că atunci când ceva merge rău este loc pentru mai rău, centralul meciului, care avusese oricum o prestaţie penibilă, a scurtat prima repriză cu mai bine de 5 minute, declanşând un cor vehement de contestări şi sporind nervozitatea jucătorilor, oficialilor şi suporterilor noştri. Un vechi truc ieftin al fluieraşilor, declanşarea cronometrului încă de la cabine, aşa cum ne spunea după meci delegatul echipei noastre, Adi Ciucă.

A doua repriză a debutat tot cu o ocazie mare a gazdelor, dupa un nou luft jucătorilor noştri, de data acesta ghinionistul păcălit de brazdele terenului fiind fundaşul dreapta, Remus Bucur. Din fericire, şutul atacantului advers a ocolit poarta lui Pascu. În minutul 55, însă, gazdele s-au distanţat la două goluri, cu un şut de la distanţă, autorul golului beneficiind şi de pasivitatea liniei noastre de mijloc, care nu a încercat să îl blocheze.
Mai mult decât atât, gazdele evită ofsaidul şi un adversar scapă singur cu Pascu, ieşit în afara careului pentru a-l bloca. Atacantul alege varianta unui şut violent, în pieptul portarului nostru, de unde balonul îi sare acestuia în mână. Dând dovadă de fair-play, atacantul echipei din Ţuglui îl determină pe arbitru să îi acorde lui bravului portar doar un cartonaş galben.
În încercarea de a schimba ceva, antrenorul Nicu face 3 schimbări: Ovidiu Goran îl înlocuieşte pe Bortofleac, a cărui explozie de viteză a fost total anihilată de gropile din teren, juniorul Truică intră în locul ghinionistului Silviu Dumitru, iar locul juniorului Ovidiu Micu este luat chiar de către antrenor!
Rezultatele nu întârzie să apară, ocaziile înnmulţindu-se la poartea gazdelor. Lansat în spatele fundaşilor, Truică încearcă să îl dribleze pe portar, dar se încurcă în denivelări şi este deposedat. Alex Florea şutează peste poartă din 7 metri. Acelaşi insistent Truică scapă din nou singur cu portarul, renunţă să îl mai dribleze, dar mingea este trimisă milimetric pe lângă poartă.
Gazdele nu mai contează în atac, apărarea noastră avansând la mijlocul terenului şi găsind tempoul şi coordonarea necesare pentru a juca la ofsaid cu succes. Atacul, însă, este în continuare ghinionist. Dragoş Nicu trimite un voleu pe lângă poartă, dintr-o poziţie dificilă. Tot el şutează violent de la 17 metri, dar balonul trece peste transversală, iar Costinel Balaci semnează ultima noastră ratare, şutul său din unghi fiind prins de portar cu uşurinţă, parcă pentru a certifica neputinţa noastră ofensivă de azi.

Totuşi, nu calitatea stupefiantă a terenului de joc, care nu ne-a permis măcar o preluare corectă şi nici nervozitatea produsă de maniera stupidă de arbitraj nu sunt cauzele determinante ale acestei înfrângeri, suferite în faţa unui adversar inferior. Este păcat că, exact atunci când A.S. Avocaţii şi-a dat drumul la joc, câştigând respectul adversarilor şi delectându-i pe spectatori, unii dintre jucători au uitat că această echipă a fost înfiinţată în primul rând pentru a satisface lor pasiunea de a juca fotbal. Această pasiune nu ar trebui să fie pusă în balanţă cu vreun orgoliu efemer sau cu vreun motiv inventat (sau inexistent) pentru a absenta de la meciuri.

E adevărat, niciun jucător nu este de neînlocuit, sunt deja mulţi cei care vor să se alăture lotului nostru. Dar cei care au pornit pe acest drum împreună, animaţi de prietenie şi dependenţă de fotbal ar trebui să continue împreună. Pe de altă parte, renunţarea celor care au aderat la echipă doar în glumă, iocandi causa, sau din anume interese personale nu poate decât să fie de bun augur.
În etapa următoarea vom juca pe Stadionul Extensiv, în compania unui adversar redutabil, echipa Standard Şimnic. Meciul se va disputa duminică, 30 septembrie, de la ora 12.00.