Baroul Dolj / Asociatia Sportiva AVOCATII Craiova

Etapa a IX-a: A.S. Avocații - Fefs Craiova

 

Asociația Tinerilor Avocați invită suporterii echipei de fotbal Ata Avocații la meciul din etapa a IX-a,
ATA AVOCAȚII - FEFS CRAIOVA


14 octombrie 2012, orele: 12:00
Stadionul Extensiv, Craiova (Parcul Romanescu)

 

***


Etapa a IX-a: ATA Avocaţii - FEFS Craiova,

scor 6-0 (la pauză 3-0)

 

A.S. Avocaţii: Pascu - Bucur, Ţuculan, Cojocaru, Lincă - Madan, Vespescu, Firan, Rădulescu - Florea, Dumitru. Au mai intrat: Popescu, Petrică, Bortofleac, Goran, Lăcraru, Socoteanu.

 

Pentru noi au marcat: Daniel Firan (min. 26), Victoraș Popescu (min. 30), Daniel Firan (min. 40), Marius Bortofleac (min. 52), Marin Lăcraru (min. 70), Victoraș Popescu (min. 73).

 

Pe o vreme ploioasă, de rămas acasă, a noastră echipă nu cunoaste frica. Un alt meci pe teren propriu, o nouă victorie la scor şi fără a primi gol!
Chiar dacă vremea n-a fost deloc prietenoasă, iar tot meciul a plouat usor, cât să ne aducem aminte că toamna nu a fost scoasă de tot din cadranul anotimpurilor, băietii n-au dezamăgit nici acum. Misterul Dragoş Nicu, observând cu uimire ca formaţia de la ultimul meci jucat acasă a funcţionat perfect, nu s-a sfiit să-i dea Socoteanului ce-i al Cezarului şi a început partida cu o echipă asemănătoare cu cea care le dădea 4 goluri celor de la Standard Şimnic.

Lipsită de mintea limpede a liniei de mijloc, Balaci, dar şi de căpitanul Oane (ce a fost substituit cu brio de către debutantul Ţuculan) şi avându-l pe Sile Dumitru într-o mare problemă cu echilibrul, din cauza crampoanelor neadecvate, echipa gazdă şi-a creat puţine ocazii în primele 25 de minute.

Alex Florea şi Andrei Madan, în debutul partidei, precum şi Victoraş Popescu (intrat după nici 20 de minute în locul lui Dumitru), la prima atingere de balon, au ratat ocazii foarte mari, din poziţii de "singur cu portarul".

Când se părea că vom avea parte de un nou meci greu, Firan marchează (min. 26) cu o lovitură de cap din 6 metri, după o pasă magistrală a lui Rădulescu. Calm, singur în careul de 6 metri, parcă pentru a le arăta vârfurilor Popescu şi Florea cum e cu varza tranchilizată.

Fitilul fusese aprins, nu mai rămânea decât explozia. Iar Victoraş Popescu, 4 minute mai târziu, croit să-i dea replica lui Firan, aleargă ca nebunul dupa o minge aparent pierdută, driblează din preluare ultimul apărător şi, după o cursa nebuna de 40 de metri, lobează portarul advers, într-un mare stil. Senzaţieeeeee!!! Golul campionatului!! Ce talent, ce fotbalist, ce marcator!

Meciul se animă, iar Firan şi Popescu intră într-un duel fratricid pentru "omul meciului". Bara pentru numarul 10 (min. 35), dupa o cursă a lui Speedy Gonzales Madan pe stânga. Şi, fiindcă mai ştie şi să paseze, Firan îi pune mingea pe tavă, dupa alte trei minute, lui Alex Florea. Însă când e prea simplu lui Alex nu-i place... şi o bubuie peste poartă!

Repriza e gata de final, dar mai e timp pentru un corner. Bate Ştefăniţă Rădulescu, luft fundasul central al adversarilor şi Firan face dubla (min. 40). Victoraş Popescu îşi musca pumnii de ambiţie, cum a putut un mijloca; sa-i ia faţa?

 

Fluier pentru odihnă si 3-0 la pauză.

 

Fiindcă antrenorul oaspeţilor, vulcanic şi foarte plastic în exprimare la începutul meciului, nu mai dădea niciun semn, Misterul nostru face 2 schimbări şi le spune băieţilor să mai lase mingea să respire şi să nu o mai bubuie în poartă.
Ies Cojocaru (avertizat cu galben) şi Madan, intră Petrică şi Bortofleac.

Începe repriza şi, după 7 minute, Bortofleac marchează simplu, cu latul, Alex Florea demonstrând că poate să şi paseze, nu numai să tragă peste poartă.
"Bă, sunteţi nebuni, am zis dă lăsaţi mingea să respire, nu să transpire!" se aude de pe banca de rezerve, Dragoş Nicu părând surprins de nebunia ofensivă a propriei echipe. Alte două schimbări: intră Goran şi Lăcraru, ies Rădulescu şi Florea. Ovaţii pentru Ştefăniţă Rădulescu, fanii (a se citi "familia şi colegii din vechea sa echipă de futsal") cântă, fac valuri şi se înghesuie la autografe.
Jocul pare să se calmeze, dar Lăcraru, în minutul 70, nu iartă. După o fază de "cascadorii rasului", ce a început cu o acţiune personală de toata frumuseţea a lui Lăcraru (dribling pe lângă doi fundaşi şi pe lângă portar), încheiată cu un şut anemic, fundasul advers prinde mingea pe linia portii, dar, vrând să-i arate vârfului nostru că şi fundaşii driblează în fotbalul modern, pierde mingea, iar Marin o bubuie în poartă din jumătate de metru!
După alte trei minute, Victoraş Popescu îi arată lui Firan că e încă pe teren şi că nu îl lasă să câştige duelul pentru "omul meciului". Ia o acţiune pe cont propriu şi, după ce driblează şi coechipieri, şi adversari, marchează cu poarta goală.

Dragoş Nicu nu ştie ce să mai facă. "Aştia nu ştiu să se oprească. Trebuie să fac ceva." Iar soluţia vine inspirat, Misterul făcând o mutare inspirată, scoţând elementul-surpriză şi un jucător care a evoluat perfect, în persoana lui Vespescu, şi introducându-l în teren pe Răzvan Socoteanu, preşedintele-antrenorul-jucătorul-suporterul şi să sperăm că nu şi cronicarul echipei.
Deşi Răzvan cere ovaţii şi se uită consternat la valurile din tribune, până la final nu mai înscrie nimeni. Vorba cântecului: şi fotbaliştii mai obosesc, câteodată!!!

 

Scor final: 6-0 şi mergem înainte, tot de pe locul 2, tot cu o mulţime de fani acasă, dar cu susţinere nebună în suflet.

 

Omul meciului: Daniel Firan. Remarcaţi: Victoraş Popescu, Ştefanită Rădulescu, Ion Vespescu si debutantul Dragoş Ţuculan.