Examenul de admitere in profesie

U.N.B.R.–Comisia Naţională de Examen. COMUNICAT. Examenul de admitere în profesia de avocat, programat pentru 15.09.2014, s-a desfășurat cu respectarea coordonatelor stabilite prin hotărârile organelor colective ale profesiei și Reg. de examen

Uniunea Națională a Barourilor din România

Comisia Naţională de Examen

 

COMUNICAT

 

Examenul de admitere în profesia de avocat (pentru dobândirea calității de avocat stagiar și pentru dobândirea calității de avocat definitiv), programat pentru data de 15 septembrie 2014, s-a desfășurat cu respectarea coordonatelor stabilite prin hotărârile organelor colective ale profesie și de Regulamentul de examen.

 

În desfășurarea examenului au apărut următoarele incidente:

 

1. La Centrul de examen București, din cauza insuficienţei spaţiilor cu destinaţia de garderobă, s-au format cozi de candidaţi, care nu au putut fi absorbite în timp util, ceea ce a impus decalarea orei anunţate a începerii examenului (ora 9.00) cu 15 minute (ora 9.15).

 

2. După deschiderea plicurilor cu subiecte s-a explicat candidaților că enunțul variantelor de răspuns a) și b) de la o întrebare, respectiv de la întrebarea: G1 - întrebarea 49, G2 - întrebarea 45, G3 - întrebarea 51, G4 - întrebarea 44 ("pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere a titularului dreptului...") trebuie înțeles după cum urmează: "pârâtul C are posibilitatea să formuleze o cerere de arătare a titularului dreptului..." (subl. ns.).

 

3. La unele centre de examen ale I.N.P.P.A. au fost depistați candidați care au fraudat examenul, utilizând mijloace interzise de Regulamentul de examen: Centrul de examen București - 2 candidați , Centrul de examen Craiova - 1 candidat. Candidații în cauză au fost eliminați din examen și urmează a se analiza luarea față de aceștia a măsurilor legale.

 

Av. dr. Dan Oancea

Preşedintele Comisiei Naţionale de Examen

 

Vila Themis

Afalti mai multe despre vila baroului Dolj.