Fără înfrângere şi cu doar un gol primit, dar cu multe accidentări, OLTENIA BARS se clasează pe locul 2 în Grupa E, la EUROLAWYERS 2011!

Stadionul principal al Complexului Sportiv Guillermo Amor din Benidorm a găzduit cel de-al doilea meci al selecționatei OLTENIA BARS, joi, 2 iunie, de la ora locala 10.00. Adversari ne-au fost avocații din La Valette (Malta).

 

De data aceasta, vremea a fost perfecta pentru fotbal, astfel încât avocații olteni au putut etala un joc frumos și combinativ și au dominat tactic întreaga partidă, printr-o posesie care i-a obosit pe adversari.

 

Față de primul 11 din meciul cu Potenza, antrenorul Ion Vespescu a efectuat o singură modificare: Emil Pașolea i-a luat locul în atac lui Alexandru Florea.

 

Din păcate, ghinionul nu a părăsit echipa noastră. Daca în  meciul cu italienii de la Potenza, ratările au fost exasperante, în meciul cu La Valette lucrurile s-au agravat. După numai câteva minute ale primei reprize, OLTENIA BARS  a pierdut principala piesă de atac din lot, Uncheșelu suferind o întindere a mușchilor coapsei, care îl face indisponibil pentru restul competiției. El a fost înlocuit în atac de Alexandru Florea, extrem de motivat după meciul precedent. De altfel, tot în prima repriză, Florea a deschis scorul, executându-l cu sânge rece pe portarul maltez după o combinație încântătoare cu Balaci.

 

Încurajați de pe margine de decanul Baroului Dolj și prodecanul Baroului Olt, cravașați de antrenorul Vespescu și de delegatul Cristian Zarzără, oltenii au continuat să atace până aproape de finalul primei reprize, când Florea a suferit o entorsă la glezna dreaptă, după o nouă incursiune în careul advers. Ca și Uncheșelu, Florea va lipsi echipei noastre pentru restul competiției.

 

În aceste condiții, antrenorul Vespescu a mutat inteligent, avansându-l pe mijlocașul dreapta Goran în atac și introducându-l la mijlocul terenului pe Sorin Giubalcă, un jucător disciplinat și cu o mare dorință de a confirma încrederea ce i-a fost acordată.

 

În pofida celor doua accidentări, avocații olteni au controlat jocul cu inteligență, practicând un joc de posesie și verticalizând doar sporadic spre poarta adversă. De cealaltă parte, avocații din La Valette au încercat să preseze și au fost aproape de egalare în cateva rânduri. Astfel, la o lovitură de colț a maltezilor, Andrei Madan a reușit să respingă providențial balonul de pe linia porții. Mai târziu, portarul Mihai Pascu s-a remarcat cu un plonjon disperat, respingând în corner, de lângă bară, o minge care părea imparabilă.

 

Spre finalul meciului, Nicu a fost înlocuit de Constantin Groza, iar locul coordonatorului Balaci, care a făcut din nou risipă de energie, a fost luat chiar de antrenorul Vespescu.

 

În ultimele minute, apreciind că jocul de temporizare are două tăişuri, avocaţii olteni au forţat desprinderea. Iar aceasta a fost reuşită de tânărul Andrei Madan, care, neobişnuit pentru el, a înscris cu piciorul drept, la colţul lung, după o superbă incursiune solitară în careul advers.

 

Meciul a fost urmărit în întregime de maestrul Vincent Pinatel, organizatorul competiţiei, care, în discuţiile cu decanul Baroului Dolj, şi-a manifestat admiraţia faţă de calitatea jocului avocaţilor olteni, de solidaritatea acestora în momentele dificile.

 

Din păcate, aşa cum am arătat mai sus, această victorie a coincis cu accidentările principalelor „guri de foc" ale selecţionatei OLTENIA BARS.

 

Cunoscând că numai câteva ore mai târziu avea să urmeze meciul decisiv, împotriva echipei Baroului Anvers (Belgia), care învinsese cu 2-1 echipa italiană Potenza, tinerii avocaţi olteni au urmat un scurt program de odihnă şi recuperare, care a inclus zeci de minute de saună la Hotelul Melia şi un prânz frugal, dar bogat în vitamine şi proteine.

 

Spre seară, la ora locală 19.00, OLTENIA BARS  a părăsit staţiunea Benidorm, cu destinaţia Villa Joyosa, unde, pe un teren sintetic impecabil, urma să se dispute meciul cu Baroul Anvers, liderul grupei, care putea fi detronat doar printr-o înfrângere.

 

În condiţiile accidentărilor menţionate mai sus, antrenorul Ion Vespescu a fost obligat să improvizeze. Din fundaş central, Cătălin Ulmet a fost avansat vârf de atac. Experimentatul Aurel Cojocaru a înlocuit postul de închizător cu cel de fundaş central la marcaj, langă căpitanul Bogdan Oane, iar locul său la mijlocul terenului a fost luat chiar de Vespescu. Cu aceste modificări, primul 11 a avut următoarea componenţă: Pascu - Nicu, Cojocaru, Oane, Lincă - Madan, Balaci, Vespescu, Goran - C. Ulmet, Paşolea.

 

Echipa belgiană s-a dovedit a fi depăşită de olteni la toate capitolele, mai puţin însă acolo unde ar fi contat cu adevarat: pe tabela de marcaj. Determinarea tinerilor avocaţi din Dolj, Olt, Gorj şi Mehedinţi a fost cu adevărat incredibilă: presing şi posesie superioară pe toată durata partidei. Rând pe rând, jucătorii olteni au trecut pe lângă gol, cu ocazii rarisime. C. Ulmet a şutat violent pe lângă poartă de două ori, din interiorul careului mare... Andrei Madan a trimis mingea în bara transversală... Oane a expediat o rachetă din lovitură liberă în stânga portarului belgian, însă acesta s-a întins incredibil şi a respins în corner... Câteva minute mai târziu, acelaşi Bogdan Oane a trimis din volé, violent, peste poartă, din numai 6 metri, după un alt corner... Paşolea a fost blocat exasperant, de acelaşi portar, la numai 3 metri de golul decisiv, după o centrare perfectă a lui Goran... Balaci a driblat trei adversari, dar a întârziat pasa decisivă către acelaşi Paşolea.., Şi toate acesta doar în prima repriză, în care OLTENIA a atacat furibund, cu fundaşii centrali la mijlocul terenului, iar portarul Mihai Pascu a şomat.

 

În a doua jumătate, pe fondul oboselii şi al unui arbitraj care a tolerat jocul mai dur al belgienilor, ocaziile noatre s-au rărit. Echipa din Anvers, însă, în pofida avantajului mediei de vârstă şi a jocului preponderent fizic, nu a pus în pericol poarta lui Mihai Pascu.

 

Spre finalul meciului, poate cel mai constant jucător al selecţionatei OLTENIA BARS, tânărul Andrei Madan, din Baroul Olt, a suferit o accidentare care i-a cutremurat şi pe adversari şi a fost transportat la spitalul din Benidorm, unde a fost diagnosticat cu fractura de claviculă. El a fost înlocuit în teren de Sorin Giubalcă.

 

Accidentarea lui Andrei a motivat mai mult echipa olteană, care s-a mutat din nou cu tot efectivul în terenul advers, iar ocaziile au reapărut. Nicu a expediat un volé de la 25 de metri, pe lângă poartă. Nici Vespescu, care, la 44 de ani a dominat mijlocul terenului, nu a fost mai norocos, mingea expediată de el plasat ocolind cadrul porții, în care bravul portar belgian îngenunchiase, neputincios. La fel s-a întâmplat cu șuturile lui Goran, C. Ulmet, Balaci, Oane.

 

În ultima fază a meciului, Balaci a executat un corner de pe partea dreaptă, iar înalții apărători belgieni au respins spre marginea careului, de unde Nicu a preluat balonul, a simulat șutul cu piciorul drept, scoțând din joc doi adversari, apoi a pasat cu stângul căpitanului Oane, care a șutat pe poartă, însă exact în brațele portarului! Ce a urmat a fost doar fluierul final al arbitrului.

 

Ca urmare a acestor rezultate (1-1 cu Potenza, 2-0 cu La Valette, 0-0 cu Anvers),  OLTENIA BARS  a ocupat locul 2 în Grupa E. Jocul nostru a fost apreciat atât de spectatori și organizatori, cât și de adversari. Colegii italieni și cei belgieni s-au declarat mai mult decât satisfăcuți de egalurile obținute împotriva selecționatei avocaților olteni, a cărei valoarea superioară a fost recunoscută.

 

Delegatul spaniol al meciurilor cu Potenza şi Anvers ne-a consolat, cu sincer regret: „incredible mal suerte", iar căpitanii echipelor adverse au recunoscut calitatea jocului nostru şi, mai ales fair-play-ul de care au dat dovadă avocaţii olteni.

 

Cu o echipă decimată de accidentări, OLTENIA BARS va întâlni vineri selecţionata avocaţilor din Porto (Portugalia), într-un joc contând pentru locurile 9-16. Întrucât OLTENIA BARS înseamnă, pe lângă pasiunea pentru fotbal, şi echilibru, şi solidaritate, antrenorul Vespescu a anunţat că în meciurile următoare vor fi titularizaţi acei jucători care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în partidele din Grupa E.

 

EUROLAWYERS 2011 a fost un minunat prilej de comunicare între avocaţi din Barourile Dolj, Olt, Gorj şi Mehedinţi şi colegii lor de pe Bătrânul Continent. Fotbalul a fost pretextul, solidaritatea de breaslă, dorinţa de cunoaştere şi de stabilire de contacte între oameni similari de pe meridiane diferite a fost scopul, iar acest scop a fost atins cu prisosinţă de cei 19 jucători şi cei 3 oficiali (prof. univ. dr. Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj; av. Ion Călin, prodecanul Baroului Olt; av. Cristian Zarzără, delegatul selecţionatei Oltenia Bars).

 

Ca urmare a frumoasei noastre prestaţii în teren și în afara lui, Maestrul Vincent Pinatel a adresat decanului Baroului Dolj, prodecanului Baroului Olt și coordonatorului selecționatei OLTENIA BARS invitația de a participa la un cocktail, vineri, 3 iunie, alături de oficiali ai orașului Benidorm, precum și de alți lideri ai echipelor înscrise. Totodată, Maestrul Pinatel i-a adresat decanului Baroului Dolj invitația de a organiza o echipă în vederea participării la MUNDIAVOCAT - Rovinj, Croația - 2012, eveniment ce va reuni peste 2000 de avocați de pe toate continentele!

 

La rândul său, dl. Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj, i-a adresat maestrului Pinatel invitația de a onora la Craiova Ziua Avocatului Român, sărbătorită în această vară, pe 24 iunie.

 

Fotografiile atașate acestei corespondențe surprind momente de neuitat de la EUROLAWYERS 2011, Benidorm, Spania.

 

Av. Dragoș Nicu,

Membru al Consiliului Baroului Dolj

Coordonatorul selecționatei OLTENIA BARS