Noutati / Stiri

09 Iunie 2009

Întâlnire MJLC – UNBR privind asistenţa juridică din oficiu

M I N I S T E R U L   J U S T I Ţ I E I   Ş I   L I B E R T Ă Ţ I L O R   C E T Ă Ţ E N E Ş T I 

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

 

05 iunie 2009 

 Comunicat de presă

Întâlnire MJLC - UNBR privind asistenţa juridică din oficiu

 

Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit joi, 4 iunie, la sediul ministerului, cu membri ai conducerii Uniunii Naţionale a Barourilor din România. În cadrul întâlnirii, ambele părţi au manifestat flexibilitate în vederea găsirii unor soluţii pentru plata sumelor restante către avocaţi pentru asistenţa judiciară acordată din oficiu, precum şi a costurilor generate de organizarea şi funcţionarea serviciilor de asistenţă judiciară din cadrul barourilor.  

 

Ministrul Justiţiei a prezentat factorii care au determinat întârzieri în achitarea unor plăţi, în contextul situaţiei financiare dificile cu care se confruntă MJLC, ca şi alte ministere. De asemenea, ministrul Justiţiei a apreciat maturitatea profesională şi atitudinea responsabilă a UNBR şi a barourilor faţă de justiţie şi cetăţeni, prin reţinerea de care au dat dovadă faţă de eventuale acţiuni de protest, care nu sunt de natură să rezolve problemele structurale ale sistemului.  

 

Ministrul Justiţiei a asigurat UNBR că soluţionarea problemelor financiare rămâne o prioritate în activitatea sa, iar dialogul dintre cele două părţi va continua. În perioada imediat următoare, Ministerul va întocmi un plan de măsuri pentru rezolvarea situaţiei, pe principiul recunoaşterii debitelor şi a convenirii unui program de eşalonare a plăţilor, plan care va fi supus atenţiei Guvernului.

 

Vila Themis

Afalti mai multe despre vila baroului Dolj.