Noutati / Stiri

26 Iunie 2012

Nota de studiu a Serviciului Judiciar Civil privind aplicarea in timp a prevederilor NCC

Către: avocaţii implicaţi în cauze cu minori

Via: registraturile barourilor judeţene (vă mulţumim pt. bunăvoinţa de a transmite mai departe către avocaţii implicaţi)

Stimate domn / stimată doamnă,,

Avem plăcerea să vă punem la dispoziţie Nota de studiu a Serviciului Judiciar Civil din Ministerul Public privind aplicarea in timp a prevederilor NCC. Această reiterează poţitiile exprimate public anterior de o serie de specialişti de marcă în dreptul familiei, pozitii care concordă asupra faptului că prevederile NCC privitoare la relaţiile dintre părinţi şi copiii lor minori au aplicabilitate imediată indiferent de momentul în care cauza a fost deschisă (anterior or ulterior datei de 1 octombrie) şi indiferent de etapa procesuală în care cauza se află în acest moment (fond, apel ori recurs).  Cu speranţa că dvs. personal o veţi găsi interesantă dar că o veţi distribui mai departe persoanelor potenţial interesate, vă mulţumim anticipat.

Nota de studiu poate fi descărcată şi de la adres web http://www.arpcc.ro/docs/pg/002

Opiniile exprimate anterior de către ceilalţi specialişti pe această temă se pot consulta la aceiaşi pagină web http://www.arpcc.ro/docs/pg/002

Ne exprimăm speranţa că materialele publicate vă vor ajuta în munca dvs. de zi cu zi, sporind, de asemenea, coerenţa şi predicatbilitatea actului de justiţie. Menţionăm că aceleaşi materiale s-au publicat cu toate instanţele de minori din ţară.

Cu deosebită consideraţie,

Colectivul ARPCC

 

Vila Themis

Afalti mai multe despre vila baroului Dolj.