Noutati / Stiri

23 Ianuarie 2013

Modificarea unor formulare fiscale privind veniturile persoanelor fizice

 

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 45 din data de 21 ianuarie 2013 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 24/2013 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

 

Actul normativ modifica urmatoarele formulare fiscale utilizate pentru veniturile declarate de persoanele fizice:

 

- formularul 200 „Declaratie privind veniturile realizate din Romania", in care au fost incluse informatii care permit stabilirea bazei de impunere pentru contributiile sociale, in functie de categoria de venit realizata. Formularul se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate incepand cu 1 ianuarie 2012.

 

- formularul 260 „Decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de impozit", in care au fost introduse informatii referitoare la platile anticipate privind impozitul pe venit si contributia de asigurari sociale de sanatate, precum si informatii referitoare la obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale. In plus, se schimba si denumirea declaratiei, care se va numi «Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si privind obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale (formularul 260)».
Formularul se utilizeaza la stabilirea platilor anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si a obligatiilor de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale datorate incepand cu 1 ianuarie 2013.

 

Articol preluat Juridice.ro

Vila Themis

Afalti mai multe despre vila baroului Dolj.