Noutati / Stiri

31 Ianuarie 2013

Confidentialitatea: o datorie pentru toate serviciile de traducere dedicate profesiei de avocat

 

Consililul National al Barourilor si societatea Xplanation Language Services au semnat in data de 4 octombrie un acord de parteneriat pentru servicii de traducere. Acesta ofera tuturor cabinetelor de avocatura din Franta care doresc sa utilizeze serviciile sale, asistenta profesionala adaptata acestei profesii in conditii financiare atractive. In acest cadru, o politica de confidentialitate a fost elaborata si semnata cu Consiliul National al Barourilor pentru a se asigura caracterul privat al schimbului de informatii dintre avocati si societatea Xplanation, care beneficiaza de acreditare "Secret Defence" din partea Uniunii Europene si NATO.

Intr-un articol denumit ''Confidentialitate: mai mult decat un simplu cuvant", compania Explanation abordeaza subiecte precum partajarea continutului, politica de securitate a retelei si clauzele de non-divulgare si acorduri de confidentialitate.

Partajarea continutului - Cand aveti documente de tradus cea mai simpla cale este sa trimiteti un email furnizorului vostru. Aceasta cale este destul de comuna, desi e-mail-ul ca si mijloc de comunicare este nesigur in contextul in care in ultimii ani criminalitatea informatica este intr-o continua crestere. Pentru a preveni furturile de date sau atacurile catre clientii dumneavoastra fara a merge spre extrem, puteti lua niste simple masuri. Cu privire la partajarea continutului primu lucru ce trebuie facut este sa cereti acces la un portal web securizat. ‘"Securizat" inseamna de exemplu "certificat VeriSign". Un portal web securizat creeaza un canal criptat intre dispozitivul dumneavoastra si furnizorul dumneavoastra, astfel tot continutul este securizat.

Arhivarea continutului - Inainte de a contacta o companie ce se ocupa cu traduceri este recomandat a se obtine o copie a politicii de confidentialitate si a securitatii informatiei, pentru a lua cunostinta de cum este stocata informatia, unde este stocata si cine are acces la ea.

Politica de securitate a retelei - Este esential ca furnizorul de traduceri sa aiba la dispozitie tehnologiile adecvate pentru gestionarea nevoilor voastre. Aceste tehnologii includ un software de gestionare pentru proiectele de traducere, precum si un instrument de management a terminologiei juridice.

Clauze de non-divulgare si acordul de confidentialitate - Este probabil sa nu fi semnat o clauza de non-divulgare cu furnizorul dumneavoastra inainte de a incepe sa utilizati serviciile acestuia. Sunteti sigur ca are intentii bune, dar este esential ca acesta sa poata garanta securitatea oricarei informatii partajate cu el.

In calitate de avocat, sunteti persoana cea mai in masura sa evalueze necesitatea de a proteja informatiile pe care clientii le impartasesc cu dumneavoastra. Este necesar sa va asigurati ca si furnizorii cu care lucrati apreciaza aceasta necesitate de a proteja informatiile partajate. Acordul de non-divulgare si confidentialitate este esential, dar trebuie sa verificati si daca furnizorul dumneavoastra a luat masuri de securitate in legatura cu schimbul de informatii cu colaboratorii sai.

Competenta unui furnizor este reflectata in calitatea serviciilor sale. Un furnizor competent se va asigura ca securitatea si confidentialitatea informatiilor sunt parte integrata a calitatii serviciilor sale.

 

Robert BĂLAȘA
Articol preluat Juridice.ro

Vila Themis

Afalti mai multe despre vila baroului Dolj.