Noutati / Stiri

10 Mai 2013

Folosirea fără drept a denumirilor “Barou” și “UNBR”

 

Biroul de informare publica si relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bacau au dispus, la data de 08.05.2013, retinerea inculpatului B.V. sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, exercitarea fara drept a unei profesii, folosirea fara drept a denumirilor "Barou", "Uniunea Nationala a Barourilor din Romania", "UNBR", folosirea insemnelor specifice profesiei in alte conditii decat cele prevazute de lege si inselaciune.

Totodata, in cursul zilei de joi, 9 mai, procurorii urmeaza sa solicite magistratilor Curtii de Apel Bacau arestarea preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 29 de zile.

In referatul cu propunerea de arestare, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul B.V. a introdus in circuitul civil inscrisuri cu continut neadevarat prin folosirea de denumiri si insemne, a exercitat activitati si acte specifice profesiei de avocat fara a indeplini conditiile prevazute de lege si neavand dobandita calitatea de avocat, activitate prin care a reusit sa induca in eroare mai multe parti vatamate, carora le-a creat un prejudiciu in cuantum total de 9.500 lei.

In scopul inducerii in eroare si a altor persoane, inculpatul B.V. a publicat in mod repetat anunturi in ziare locale, precum si pe site-ul pe care il administreaza, www.unbr.info, din care reiesea faptul ca organizeaza concursuri de admitere pentru avocati stagiari si definitivi.

Inceperea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate in nicio situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

 

Juridice.ro

Vila Themis

Afalti mai multe despre vila baroului Dolj.