Baroul Dolj - Mesajul Decanului Baroului Dolj cu ocazia Zilei Avocatului 2011

Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul Dolj

Nr. 1091/22.06.2011

  

Stimaţi colegi,

 

Ziua Avocatului care se celebrează în fiecare an la data de 24 iunie 2011 reprezintă un prilej de sărbătoare cu ocazia căruia încercăm să înţelegem viitorul prin cunoaşterea trecutului.

 

La 147 de ani de la punerea pietrei de temelie a avocaturii moderne în România şi a Corpului avdocaţilor din Dolj, Baroul Dolj organizează un simpozion în ziua de vineri, 24 iunie 2011, ocazie cu care va fi evocată personalitatea lui Anghel Betolian, Decan al baroului în perioada 1895-1909.

 

Acest eveniment se înscrie în strategia de continuare a tradiţiei Baroului Dolj prin preocupări de cercetare a trecutului nostru de la primele începuturi de organizare a avocaţilor ca şi corp de sine stătător şi factor social. Astfel, vom putea înţelege, cum se cuvine, multe din faptele ce s-au scurs în cursul vremii, în instituţia căreia îi aparţinem, a cărei istorie trebuie cunoscută şi respectată.

 

Agenda Baroului Dolj din ultimii ani, care a fost realizată în mare parte şi prin participarea activă a membrilor baroului la diversele evenimente socio-profesionale, ne face să fim optimişti cu privire la viitorul nostru profesional şi reprezintă un argument în sensul creşterii gradului de comunicare şi relaţionare dintre noi. Consider că aceasta este calea spre viitoarele raportări instituţionale ale baroului în domeniul avocaturii în special şi în societate în general.

 

Cu speranţă pentru un viitor mai bun, cu ocazia sărbătoririi Zilei Avocatului, transmit tuturor colegilor un gând bun, multă sănătate şi La mulţi ani!

  

Prof.univ.dr.

Ion Turculeanu

Avocat

 Decanul Baroului Dolj