Baroul Timis - Turneu fotbal pentru avocati, 4-7 aprilie 2019

În perioada 4-7 aprilie 2019, Baroul Timiș a organizat un grandios turneu de fotbal pentru avocați, la care au participat 20 de barouri din România, cărora li s-a adăugat selecționata Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Baroul Dolj a înscris la acest eveniment o echipă care a fost desemnată cap de serie (alături de Baroul Timiș, Baroul Maramureș și Uniunea Avocaților din Republica Moldova).

Dincolo de activitatea sportivă, Cupa Baroului Timiș a fost un nou prilej de a stabili sau consolida, în spiritul confraternității și chiar al prieteniei, atât relațiile inter-instituționale ale barourilor, cât și cele personale, ale avocaților participanți.

Acest eveniment a fost onorat de prezența a 15 decani, a numeroși consilieri UNBR și a președintelui Uniunii Avocaților din Republica Moldova, domnul Emanoil Ploșniță, vechi prieteni al Baroului Dolj.

Organizarea a fost una ireproșabilă, grație eforturilor depuse de către decanul Sergiu Stănilă și de către domnii avocați Alexandru Marcu și Ovidiu Vancea, colegi inimoși și pasionați de sportul-rege.

Vineri, 5 aprilie, echipa Baroului Dolj a câștigat grupa C, cu victorii pe linie, după cum urmează: 1-0 cu Baroul Timiș II, 2-1 cu Baroul Bistrița-Năsăud, 3-0 cu Baroul Suceava, 4-0 cu Baroul Gorj și 7-0 cu Baroul Arad.

Sâmbătă, 6 aprilie, echipa noastră a depășit Baroul Bihor, 2-1 după executarea loviturilor de departajare (scor alb la expirarea timpului regulamentar de joc). În semifinală, însă, am pierdut, 0-1, împotriva câștigătoarei competiției, redutabila echipă a Baroului București, deși avocații doljeni au luptat cu dăruire, fiind la un pas să producă marea surpriză.

Finala mică a fost o reeditare a celei de la Cupa Unirii din noiembrie 2018, organizată de Baroul Alba. De data aceasta, ne-am luat revanșa împotriva Baroului Maramureș, învingând cu 2-1 și adjudecându-ne medaliile de bronz.

Reprezentanții Baroului Dolj la acest eveniment au fost următorii: Florin Ciobanu, Andrei Ciocan, Adi Remus Ciucă, Dan Copcă, Alexandru Florea, Roman Gaina, Sorin Giubalcă, Mircea Ionescu, Marian Lincă, Leonardo Nică-Albu, Dragoș Nicu, Mihai Popescu și Ionuț Teodorescu. Echipa a fost încurajată din tribune de tînărul nostru coleg, Mihai Miertoiu.

La finalul competiției, cu toții au primit felicitările organizatorilor și participanților, iar prodecanului Baroului Dolj, Dragoș Nicu, i-a fost decernat un premiu special, ”Diplomă de excelență pentru merite deosebite în reluarea competiției Turneul de Fotbal al Avocaților.”