Craiova, CONFERINŢA ANTIDROG 2012

Sucursala Regională Sud Vest Oltenia

Nr. 29/08.03.2012

 

DOMNULUI DECAN AL BAROULUI DOLJ, PROF. UNIV.  DR. TURCULEANU ION

 

Sucursala Regională Sud Vest Oltenia a Asociaţiei Alianţa Internaţională Antidrog, vă invită, să participaţi la sărbătorirea Zilei Internaţionale Antidrog şi a un an de la constituirea Forumul Societăţii Civile Antidrog din România, Asociaţia Alianţa Internaţională Antidrog.

Vă solicităm să fiţi pregătit, ca să puteţi răspunde moderatorului Seminarului Antidrog, domnul Bărbulescu Traian, de la T.V.R., despre aspecte referitoare la problematica şi implicaţiile apărării învinuiţilor care au comis fapte penale ca urmare a consumului de droguri, substanţe psihotrope, precursori sau etnobotanice.

Fi-ţi amabil şi confirmaţi prezenţa dumneavoastră la această Conferinţă  Antidrog 2012, deoarece v-am acordat tot timpul necesar să participaţi în condiţii optime.

Anexăm în continuare  programul CONFERINŢEI(dacă pot participa şi distinşii dumneavoastră membri ai colegiului vă solicităm să ne comunicaţi şi numele lor dar nu mai mult de 20).

 

DA VIEŢII NU DROGURILOR

 

UNIŢI MAI PUTERNICI ÎMPOTRIVA DROGURILOR

      

 Program de activităţi cu manifestările organizate pe data de 26.06.2012 în municipiul Craiova, Parcul ,,Nicolae Romanescu", Tribuna Hipodrom, Teatrul de Vară şi Cercul Militar din Craiova, judeţul Dolj cu ocazia sărbătoririi ZILEI INTERNAŢIONALE ANTIDROG şi împlinirii a unui an de la constituirea FORUMULUI SOCIETĂŢII CIVILE ANTIDROG DIN ROMÂNIA, organizat de SUCURSALA REGIONALĂ  SUD VEST OLTENIA A ASOCIAŢIEI ALIANŢA INTERNAŢIONALĂ ANTIDROG. 

 

Parcul Romanescu, Hipodrom

07.30 - 08.00

 

Cuvânt de deschidere ,, DA VIEŢII, NU DROGURILOR". Domnul Preşedinte al Alianţei Internaţionale Antidrog prof. univ. dr. Abraham Pavel şi invitaţi(primar, prefecţi, poliţişti, medici, psihologi, psihiatri, avocaţi, oaspeţi de peste hotare, etc. ...:

 

Parcul Romanescu, Hipodrom

08.00 - 09.55

 

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea,  prezintă activităţi de petrecere a timpului liber ca o modalitate de reducere a cererii de droguri.

 

08.00 - 08.15 Atletism : - 3000 metri;                                       

                                - 100 metri.

08.15 - 08.20 Festivitate de premiere.

08.25 - 09.00 Concurs de Şah;

09.00 - 09.05 Festivitate de premiere.

09.05 - 09.50 Concurs judo;

09.50 - 09.55 Festivitate de premiere.

 

Parcul Romanescu, Hipodrom

 

10.00 - 12.00

 

Exerciţii demonstrative ale Grupării Mobile de Jandarmi ,,Fraţii Buzeşti" din Craiova, Inspectoratului de  Jandarmi ..Litovoi Voievod" al Judeţului  Dolj Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană de Informaţii Dolj, Spitalul Judeţean de Urgenţă Dolj, Universitatea Craiova, Centrul Medical ,,Helios", Societatea Română de ,,Cruce Roşie", Filiala Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea  privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri în scopul reducerii cererii de droguri.

 

1) - Exerciţiu prezentat de o patrulă de siguranţă pedestră alcătuită dintr-un agent de poliţie şi un subofiţer de jandarmi pentru descurajarea actelor de tâlhărie a 2 tineri care au consumat droguri, percheziţionarea şi identificarea acestora,  scoaterea din starea de sevraj cu ajutorul cadrelor medicale transportul la Secţia de Dezintoxicare din cadrul Spitalului nr. 3 ,,Victor Babeş"din Craiova, judeţul Dolj.

2) - Exerciţiu prezentat de efective de poliţie şi jandarmerie pentru restabilirea ordinii publice grav tulburate de un grup de cetăţeni care la barul ,,FOIŞOR" au consumat alcool şi droguri agresând şi lovind trecătorii din zonă .

3) - Eliberarea unui grup de ostatici din barul ,,FOIŞOR" ca urmare a lipsirii ilegale de libertate de către mai multe persoane înarmate care au consumat alcool şi droguri. Specificăm că acţiunea este coordonată direct de către S.R.I. care conform art. 12 din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului este autoritate naţională în executarea operaţiunilor antiteroriste şi contrateroriste. Urmărirea unui terorist care a reuşit să scape din gruparea de încercuire de către o echipă de poliţie S.I.R. şi a altuia de către o echipă de urmărire compusă din 2 subofiţeri de jandarmi cu un câine de serviciu. Executarea controlului tehnic de securitate. Deminarea unei încărcături explozive de grupa pirotehnică a Serviciului Român de Informaţii. Toate acestea cu respectarea legii.

4) - Prezentarea unui număr de dresaj pentru depistarea drogurilor şi armamentului cu câinii de serviciu.

5) - Prezentarea unor procedee de luptă corp la corp de către poliţie şi jandarmerie în scopul creşterii încrederii cetăţenilor în  forţele de ordine şi reducerii cererii de droguri.


Cercul Militar Craiova

12.30 - 15.30

 

Seminar Antidrog desfăşurat la Cercul Militar Craiova care va fi transmis în direct de Studioul Teritorial al Televiziuni Române Craiova şi Radio Craiova, moderator domnul Traian Bărbulescu. 

 

Participă Preşedinte al Alianţei Internaţionale Antidrog Prof. Univ. Dr. Abraham Pavel şi invitaţii.(Judecător dr. Cotora Mihaela Prim Preşedinte al Curţii de Apel Craiova, Prof.univ.dr. Spânu Dan judecător al Curţii de Apel Craiova şi Preşedinte numit al Comisiei de Disciplină a Consiliului Cuperior al Magistraturii, Prorector Universitatea ,,Spiru Haret", prof. univ. dr. Bică Gheorghe, Judecător dr. Sârboiu Angela Tribunalul Mehedinţi, Decanul Baroului de Avocaţi Dolj, prof. univ. dr. av. Turculeanu Ion, Directorul Centrului Medical ,,Helios" Dr. Cameniţă Angela, Prim procuror Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată, Antidrog şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, Vâlcea şi Argeş, poliţişti(A.N.A), inspector Florescu Geta, Director al B.C.C.O.A.T  Craiova, cms. şef Văcaru Silviu Mădălin, Poliţişti cu atribuţii în domeniu din Bulgaria, Serbia, Turcia., jandarmi, psihologi, medici legişti lista rămâne deschisă pentru domnul acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, Reprezentanţi ai U.N.A.P.,,Carol I", Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza", Academia Naţională de Informaţii etc.

 

Cercul Militar Craiova

15.30 - 17.30,.

Întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale.

 

Cercul Militar Craiova

17.30 - 18.00

Conferinţă de Presă

 

Parcul Romanescu, Teatrul de Vară.

19.00 - 22.00

 

Spectacol folcloric la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu prezentat de Sucursala Regională Sud Vest Oltenia a Asociaţiei Alianţa Internaţională Antidrog în cooperare cu Ansamblul Folcloric ,,MARIA TĂNASE"


Înfiinţat în 1992, ca un continuator al marelui ansamblu "Nicolae Bălcescu", în intenţia de a da expresie scenică tradiţiilor olteneşti şi de a prezenta diversitatea folclorului din toate zonele României, Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" a obţinut de-a lungul anilor, un binemeritat succes atât în ţară cât şi în străinătate.


Transpunerea în scenă cu cea mai mare grijă a jocurilor tradiţionale şi promovarea cu consecvenţă a cântecului popular autentic, au făcut din Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" unul dintre cele mai apreciate ansambluri din România. Pe plan internaţional, valoarea ansamblului a fost recompensată la festivalurile din Grecia, Egipt, Franţa, Italia, Germania, Spania, Bulgaria, Serbia, Iugoslavia, Turcia şi Iran.


Ansamblul Folcloric "Maria Tănase" din Craiova, funcţionează în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova ca instituţie de spectacole, cu deplină autonomie în stabilirea şi realizarea producţiilor artistice şi a programelor.
Coregrafia este semnată de talentatul maestru de dans, Ionel Garoafă, care conduce secţia de balet, formată din cei 22 de dansatori, cu un profesionalism aparte.


Conducerea muzicală este semnată de redutabilul dirijor şi violinist, maestrul Nicu Creţu, care realizează în mod original aranjamentele muzicale pentru orchestra compusă din cei 15 instrumentişti.


Alături de orchestră îşi desfăşoară activitatea cei 10 solişti ai ansamblului:

- Niculina Stoican;

- Mariana Ionescu Căpitănescu;

- Petrică Mîţu Stoian;

- Filuţa Bogdan;

- Marcu Nicolici;

- Marius Măgureanu;

- Liliana Popa;

- Lavinia Bîrsoghe;

- Manuela Motocu;

- Aneta Sisu.

Întregul personal este coordonat în calitate de manager, din ianuarie 2010, de binecunoscutul solist Constantin Enceanu care va fi şi prezentatorul acestui spectacol.

 

Cu toată dragostea vin să cânte zicând DA vieţii, NU drogurilor:

- Nicolae Furdui Iancu

- Maria Golban Dan

- Gheorghe Turda

- Vasilica Tătaru

- Cristi Năstase

- Gheorghe Roşoga

 

Ne bucurăm că impreună cu aceşti valoroşi reprezenţi ai autenticului nostru folclor, tinerii sportivi, Crucea Roşie, Jandarmi, Poliţişti, Pompieri, Medici, etc. oferim activităţi alternative plăcute de petrecere a timpului, nemaiexistând posibilitatea întâlnirii cetăţenilor cu drogurile şi astfel reducându-se cererea de droguri.