Evenimente UIA - 13 iunie 2008 - Madrid, Spania

Madrid

 

 

Pledoarii în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului

 13 iunie 2008, Madrid, Spania

 

Avocaţii din Baroul Dolj sunt invitaţi să se înscrie şi să participe la Seminarul "Pledoarii în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului" care va avea loc la Madrid în luna iunie.

 

    Prof.Univ.Dr.

  Ion Turculeanu

        Avocat

Decanul Baroului Dolj

 

Seminar de pregatire pentru:

Pledoaria in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului

 

Va informam ca mai sunt inca locuri disponibile pentru seminarul de pregatire a procedurii de pledoarie in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.

 

Avem placerea sa va  informam ca programul acestui Seminar poate fi descarcat si de pe site-ul UIA. (www.uianet.org)

Apararea drepturilor omului realizata prin parcurgerea procedurii in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului consta in special in mecanismul de prezentare a cererilor individuale. De la intrarea in vigoare a Protocolului nr. 11, persoanele fizice si juridice care reclama ca sunt victime ale incalcarii drepturilor omului prevazute in Conventie - au acces direct la Curte.


Pregatirea avocatilor  pentru indeplinirea acestei proceduri in fata Curtii si mai ales pentru respectarea stricta a criteriilor de admisibilitate este, in consecinta, de importanta vitala pentru a oferi sansa cererilor individuale.

 

Astazi, 90 din 95% din cererile prezentate Curtii sunt declarate inadmisibile. Acest numar mare al cererilor respinse poate fi de inteles in cazul in care cererile sunt initiate fara consiliere juridica, dar este inacceptabil in situatia in care reclamantii sunt consiliati de avocati.

Pe langa etapa admisibilitatii, rezultatul cazului este influentat si de calitatea reprezentarii in fata Curtii.

 

Acest seminar se va ocupa in principal de aspectele practice ale procedurii de depunere in fata Curtii a cererilor individuale. Programul seminarului se va situa la un nivel superior, in conditiile in care anterior au fost organizate sesiuni de pregatire de baza pentru aceasta procedura. Va fi un program interactiv ce va oferi participantilor posibilitatea de a gasi raspuns la intrebarile puse.

 

Etapele procedurii initiate in fata Curtii vor fi prezentate, exemplificate si discutate de doi judecatori si de un membru al Registraturii Curtii.

 

Vorbitori:

 

Josep CASADEVALL, Judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Françoise TULKENS, Judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Carmen MORTE GÓMEZ, Avocat la Registratura Curtii Europene a Drepturilor Omului

 

Lucrarile seminarului se vor desfasura in limbile engleza si spaniola, cu traducere simultana.

Seminarul va oferi participantilor posibilitatea de a stabili contacte noi si valoroase cu colegii si de a vizita si descoperi Madridul.

Veniti cu noi in Madrid: asteptam sa va intalnim la acest seminar!

Va rugam sa descarcati formularul de inregistrare si sa il trimiteti completat la UIA prin fax  0033 1 44 88 55 77 sau e-mail: uiacentre@uianet.org, sau sa va inregistrati online, inainte de 6 iunie, 2008.

Rezervare hotel

Va recomandam sa va faceti rezervarea hotelului cat se poate de repede, deoarece in Madrid, in aceeasi perioada, au loc mai multe conferinte internationale. Veti avea nevoie sa comunicati coordonatele cartii dumneavoastra de credit pentru asigurarea rezervarii.

Informarea colegilor cu privire la seminar

Daca Dumneavoastra considerati ca seminarul ar putea interesa pe unul dintre colegi, membru sau ne-membruUIA, va multumim pentru informarea acestuia, prin retransmiterea prezentului mesaj.

Cu cordialitate,

Joyce Gielen

Coordonator Evenimente UIA