EVENIMENTELE U.I.A. 2012 (ianuarie – martie 2012)

Ø  Prezentare

  • Forumul Mondial al Centrelor de Mediere, aflat la cea de-a 16-a editie, organizat la Lisabona, in perioada 27-28 ianuarie.


Forumul va explora subiectele privind formarea profesională a avocatilor în mediere, modul în care medierea diferă de arbitraj, cu scopul de a gasi o solutie de utilizare combinata de mediere si arbitraj. Sunt avute în vedere influenţa continuă a Directivei Europene privind Medierea şi, în special, modul în care au reacţionat ţările ce au aderat de curand la mediere, cum ar fi Portugalia, Grecia şi Italia, care, pentru a răspunde problemelor interne, au recurs la utilizarea controversată a medierii obligatorii.

 

Forumul isi propune sa trateze si alte probleme, cum ar fi:

- Alegerea mediatorului pentru solutionarea unor cazuri speciale.

- Creativitatea in mediere - pentru planificarea unei medieri de succes;

- Medierea pentru litigiile sportive;

- Medierea intre persoanele fizice si societatile comerciale

etc.

 

Programul Forumului se va desfasura pe perioada a doua zile :

Vineri - 27 ianuarie, orele 8.30 - 18,00

Sambata, 28 ianuarie, orele 9.00 - 17.30

 

Programul evenimentului si formularul de inscriere pot fi vizualizate, accesand link-ul de mai jos :

 

http://seminaires.uianet.org/fr/forum-mondial-des-centres-de-mediation-2012-177/informations-seminaire/programme-du-seminaire/  

 

  • Cel de-al 7-lea Seminar de iarna UIA privind „Guvernarea Corporativa, Regulamentul Companiilor si Litigiile Conexe", organizat la Whistler/British Columbia/SUA, 26 febr. - 2 martie 2012


Seminarul este co-găzduit de Departamentul de Drept international din cadrul Baroului American/Sectiunea Cazuri de recuperare a daunelor si de Practica in asigurari si le va oferi participantilor informatii privind:

-          cele mai recente evoluţii în guvernarea corporativă - Regulamentul companiilor si litigiile conexe referitoare la aceste aspecte, din perspectiva americana si cea nord-europeana;

-          probleme de respectare a eticii cu care se confrunta managementul corporativ;

-          cele mai bune practici de gestionare a riscurilor de catre avocati;

-          ghidul practic de dezvoltare a portofoliului de clienti.

Whistler Village este, in acelasi timp, o renumita statiune tursitica de ski, iar programul social al evenimentului va oferi participantilor binemeritate momente de relaxare.

 

Programul si formularul de inscriere pot fi descarcate, accesand

 

http://seminaires.uianet.org/fr/gouvernance-dentreprise-regulation-et-litiges-connexes-178/informations-seminaire/programme-du-seminaire/

 

  • Seminar comun U.I.A. - A.I.J.A., „Fotbal - contractele jucatorilor; utilizarea în comun a drepturilor şi Valoarea economica", Buenos Aires/Argentina, 9-10 martie 2012

 

Implicarea investitorilor in achizitionarea de jucatori de fotbal a devenit o practică comună în special tarile în care cluburile sunt insolvabile sau au posibilitati financiare limitate.

Prin urmare, oameni de afaceri sau alţi investitori cumpara actiuni privind drepturile economice ale tinerilor jucători şi deseori acopera costurile de pregatire si cazare ale acestora. În schimb, ei au dreptul la un procent din taxa de transfer a unui jucător, în viitor.


Din acest motiv, în ultimii ani, avocaţii care se ocupa de Dreptul sporturilor au început să facă distincţia între "drepturile de practicare a sporturilor", care aparţin întotdeauna cluburilor, şi "drepturile economice" care pot fi detinute in mod legal numai de societăţile comerciale.

 

Organizatorii seminarului cred că va fi o ocazie unică de a împărtăşi idei şi comentarii privind aceasta noua forma de proprietate, datorită participării unor vorbitori cu o foarte buna pregatire.

 

Programul si formularul de inscriere pot fi descarcate, accesand:

http://seminaires.uianet.org/index.php?id=9570&L=1

 

  • Seminarul „Legislatia de insolventa in contextul actualei crize financiare", Saragoza/Spania, 16-17 martie 2012.

 

Seminarul este organizat de Comisia de Insolventa din cadrul U.I.A., cu participarea si sprijinul Baroului din Saragoza/ Real e Ilustre Colegio de Abogados de Zaragoza - care va gazdui sesiunile de comunicari.

Participantii la acest seminar vor avea posibilitatea de a cunoaşte mai îndeaproape şi prin intermediul celor mai buni profesionisti din America, Europa si Africa, solutiile date in fiecare din aceste jurisdictii, la problemele curente ce decurg din insolvenţă.

 

În plus, vor fi analizate, din perspectiva Dreptului comparativ, diferenţele majore între legislaţiile de insolvenţă, inclusiv cu o referire specială la UNCITRAL.

 

Programul si formularul de inscriere pot fi descarcate, accesand:

 

http://seminaires.uianet.org/fr/le-droit-de-la-faillite-face-a-la-crise-financiere-actuelle-180/informations-seminaire/programme-du-seminaire/

 

 

Ø  Revista Juriste International ultimul numar si arhiva acestei publicatii pot fi consultate, accesand Sectiunea Actualitati U.I.A. pe link-ul de mai jos.

 

http://www.uianet.org/jsp/fr/actualites/actu.jsp?locale=en

sau

http://www.uianet.org/jsp/fr/actualites/actu.jsp?locale=fr