Participarea Baroului Dolj la Cupa Centenarului, Alba Iulia

În intervalul 2-4 noiembrie 2018, Baroul Alba a găzduit o nouă competiției de fotbal pentru avocați, sub titulatura ”Cupa Centenarului”, la care s-au înscris nu mai puțin de 20 (!) de echipe din România, cărora li s-a adăugat selecționata Uniunii Avocaților din Moldova. Așadar, aproape 300 de avocați s-au reunit la această manifestare, într-un spirit de confraternitate și prietenie desăvârșite, care i-au făcut pe cei 14 decani prezenți să afirme, mai în glumă, mai în serios, că "acesta a fost adevăratul Congres al Avocaților, 2018!"

Într-adevăr, căldura sufletească a gazdelor, și în primul rând a amfitrionului principal, decanul Mihai Baco, și-au găsit corespondentul perfect în entuziasmul colegilor din țară și din Basarabia.Mulți avocați au venit cu familiile, cu copiii, iar alții au parcurs distanțe mari până în capitala Marii Uniri doar pentru a-și încuraja colegii!

Competiția a fost adjudecată de echipa Baroului Timiș, care s-a impus la loviturile de departajare în fața selecționatei Uniunii Avocaților din Moldova, după ce la finalul timpului regulamentar de joc scorul rămăsese alb.

Avocații doljeni au ocupat locul 4 în clasamentul final, cu adevărat remarcabil, în condițiile unor absențe valoroase din lotul obișnuit, dar s-au bucurat iarăși de manifestările de simpatie și susținere din partea tuturor echipelor participante. Putem afirma din nou, fără riscul de a părea lăudăroși, că echipa Baroului Dolj s-ar putea lupta cu prima șansă la titlul neoficial de cea mai populară echipă a turneului, ca și la Cupa ”Ziua Baroului București”.

Iată lotul nostru, oameni care au sacrificat un week-end liniștit, în sânul familiei, pentru a reprezenta Baroul Dolj la acest eveniment de anvergură irepetabilă și care au primit pentru voi toate sentimentele bune din partea colegilor din România și Republica Moldova:       

Alin Armășelu, Andrei Ciocan, Adrian Ciontu, Adi Ciucă, Alexandru Florea, Marian Lincă, Dragoș Nicu, Mihai Popescu, Ionuț Teodorescu.

Acestora li s-a alăturat decanul Baroului Dolj, Lucian Săuleanu.

Nu doar decanii prezenți, ci absolut toți participanții au subliniat că fără curajul și ajutorul Baroului Dolj, care a organizat primele două competiții similare (2012 și 2018), niciun astfel de eveniment nu ar fi avut loc, nici la București, în septembrie, nici la Alba Iulia, acum! Iar povestea e abia la început: Consiliul Baroului Timiș a aprobat deja organizarea unei astfel de competiții în 2019, urmând doar să stabilească data; decanul Baroului Suceava a anunțat că intenționează să facă același lucru în iunie 2019; la fel, colegii din Baroul Constanța, Baroul Brașov și din... Chișinău!

Iar astfel de evenimente, care sunt deja tradiționale în alte țări, nu sunt dedicate doar bărbaților. Tribunele bazelor sportive erau înțesate de colege venite din Alba, București, Ilfov, Argeș, Brașov, Maramureș etc., venite să își încurajeze favoriții sau doar să se distreze.

Toate acestea demonstrează că nici măcar nu e vorba despre fotbal, ci de o întâlnire în care avocații pot suda relații frumoase de prietenie sau chiar de colaborare profesională, întărind această profesie, prin generarea unei solidarități care are ca fundament amintiri comune de neuitat.

Cât despre latura sportivă, deși nu aceasta este obiectivul principal, cine știe, poate că Baroul Dolj va câștiga din nou o competiție națională, repetând performanța din 2012, dacă avocații care îl vor reprezenta în viitor vor da dovadă de seriozitatea, caracterul și dedicarea celor din lista de mai sus.