Propunerea Baroului Dolj ref. modificarea Constituției

 

Având în vedere dezbaterea organizată de Transparency International România, în cadrul Forumului Constituțional, privind revizuirea Constituției României, transmisă LIVE de JURIDICE.ro, prof. univ. dr. Ion Turculeanu, decanul Baroului Dolj, informează că avocații din Baroul Dolj au propus modificarea textului cuprins în art. 133, lit. b din Constituție, referitor la compunerea Consiliului Superior al Magistraturii, după cum urmează:


Textul actual: "b) 2 reprezentanţi ai societăţii civile, specialişti în domeniul dreptului, care se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală, aleşi de Senat; aceştia participă numai la lucrările în plen;"

 

Textul propus: "b) 2 reprezentanţi ai societăţii civile, specialişti în domeniul dreptului, care se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală, dintre care unul este ales de Senat, iar cel de-al doilea este avocat, ales de Comisia Permanentă a Uniunii Naționale a Barourilor din România și validat de Senat;"

 

În interesul profesiei de avocat, vă invităm să aderați la demersul nostru și să transmiteți aceeași propunere, prin e-mail, la la office@transparency.org.ro, revizuireaconstitutiei@juridice.ro sau fax: 021.317.71.72.

Juridice.ro