Atelier - Medierea disputelor comerciale

Atelierul MEDIEREA DISPUTELOR COMERCIALE va fi organizat în ziua de vineri, 1 noiembrie 2019, între orele 16.30 și 18.30 la sediul Facultății de Drept (sala 02, parter) din cadrul Universității din Craiova situat la adresa Calea București, nr. 107 D.

Evenimentul urmărește analizarea utilității medierii pentru prevenirea, soluționarea sau gestionarea eficientă a disputelor comerciale. Participanții, studenți, reprezentanți ai sectorului privat, avocați și mediatori, vor avea un rol activ în cadrul evenimentului, implicându-se în soluționarea unei dispute comerciale în care părțile sunt în impas. Atelierul are un caracter preponderent practic, fiind simulate negocieri, medieri, arbitraje și procese în instanțele de judecată. În a doua parte va fi prezentată o mediere demonstrativă, prin care va fi demonstrat potențialul pentru mediul de afaceri pe care îl poate avea colaborării dintre avocați și mediator. Medierea demonstrativă este organizată în colaborare cu Baroul Dolj, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, Tele U și Grupul pentru Rezolvarea Independentă a Disputelor.

Atelierul MEDIEREA DISPUTELOR COMERCIALE este organizat în cadrul Conferinței Internaționale Bienale organizată la Craiova de Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova, Facultatea de Drept din Cadrul Universității de Vest din Timișoara, Baroul Dolj și Centrul Teritorial Craiova al INPPA.