Baroul Dolj - Comunicat Conferința Respectul vietii private sau libertatea de exprimare ?

Uniunea Națională a Barourilor din România

Baroul Dolj

 

COMUNICAT

24 noiembrie 2014

referitor la organizarea de către Baroul Dolj și Ambasada S.U.A. în România
a conferinței "Respectul vieții private sau libertatea de exprimare ?"

 

Baroul Dolj și Ambasada Statelor Unite ale Americii au organizat conferința "Respectul vieții private sau libertatea de exprimare ?", în ziua de sâmbătă, 22 noiembrie 2014, începând cu ora 10, la Filarmonica Oltenia din Craiova. La lucrările conferinței au participat 300 de avocați din Barourile Argeș, Dâmbovița, Ialomița, Dolj, Mehedinți, Olt și București, reprezentanți ai presei, precum și invitați ai Consiliului Baroului Dolj.

 

Prima prezentare a conferinței, "Exercițiu de echilibru: studiul unui caz din S.U.A. despre comunicarea judiciară cu publicul" a fost susținută de către doamna Marisa Mac Isaac, ofițer politic în cadrul Ambasadei S.U.A., specialist în problematica statului de drept, după care domnul Gabriel Caian, judecător detașat, agentul guvernamental al României la C.E.D.O., a susținut prezentarea cu tema "Criteriile CEDO în schițarea graniței dintre libertatea de exprimare și dreptul la viață privată. Jurisprudența relevantă a instanței europene în materia art. 10 si art. 8 din Convenția pentru apărarea drepturilor si libertăților fundamentale referitoare la jurnaliști, politicieni, magistrați.". În continuare, doamna Corina Dragotescu, jurnalist, a vorbit despre "Limita dintre știre și invazie in viața oamenilor".

 

În a doua parte a conferinței au fost oportunități ample pentru discuții și dezbateri.

 

Conferința a fost creditată cu un număr de 10 ore de pregătire profesională continuă, iar participarea avocaților a fost gratuită, costurile fiind suportate de Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

 

Prof.univ.dr
avocat
Ion Turculeanu

Decanul Baroului Dolj