Baroul Dolj - Comunicat de presa - Conferinta 22 nov 2014 Craiova

Uniunea Națională a Barourilor din România

Baroul Dolj

Nr. 2096 / 11.11.2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

11 noiembrie 2014

 

referitor la organizarea de către Baroul Dolj și Ambasada S.U.A. în România

a conferinței "Respectul vieții private sau libertatea de exprimare ?"

  

Baroul Dolj și Ambasada Statelor Unite ale Americii organizează Conferința "Respectul vieții private sau libertatea de exprimare ?", în ziua de sâmbătă, 22 noiembrie 2014, începând cu ora 10, la Filarmonica Oltenia din Craiova.

 

Asigurarea libertății de exprimare și respectul vieții private sunt teme de actualitate, atât în interiorul, cât și în afara României. Conferința este astfel deschisă participanților care sunt interesați să își dezvolte perspectivele practice și juridice asupra întinderii libertății de exprimare prin raportare la limitele vieții private.

 

Prima prezentare a conferinței, "Exercițiu de echilibru: studiul unui caz din S.U.A. despre comunicarea judiciară cu publicul" va fi susținută de către doamna Marisa Mac Isaac, ofițer politic în cadrul Ambasadei S.U.A., specialist în problematica statului de drept, după care doamna Corina Drăgotescu, jurnalist, va vorbi despre "Limita dintre știre și invazie în viața oamenilor". În continuare, domnul Gabriel Caian, judecător detașat, agentul guvernamental al României la C.E.D.O., va susține prezentarea cu tema "Criteriile CEDO în schițarea graniței dintre libertatea de exprimare și dreptul la viață privată. Jurisprudența relevantă a instanței europene în materia art. 10 si art. 8 din Convenția pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale referitoare la jurnaliști, politicieni, magistrați.".

 

Pe parcursul conferinței vor fi oportunități ample pentru discuții și dezbateri, atât în cadrul formal al programului, cât și în timpul pauzelor.

 

Sunt așteptați să se înscrie în limita celor 400 de locuri, membrii Baroului Dolj, avocați din alte barouri, invitații Consiliului Baroului Dolj și reprezentanții presei. Pentru eficiența organizării, reprezentanții presei sunt rugați să confirme participarea la office@barouldolj.ro până la 18.11.2014.

 

Mai multe informații despre conferință și formalitățile de înscriere pot fi accesate pe site-ul Baroului Dolj, www.barouldolj.ro.  Participarea la conferință este gratuită.

 

Prof. univ. Dr.

Avocat

Ion Turculeanu

Decanul Baroului Dolj