Baroul Dolj - Comunicat privind măsurile pentru prevenirea răspândirii la nivel național a infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19 și de gripa sezonieră

Consiliul Baroului Dolj, în ședința din 11 martie 2020, în exercitarea atribuțiilor prevăzute de art. 56 alin. (2) din Legea nr. 51/1995, pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat,

Având în vedere necesitatea prevenirii răspândirii la nivel național a infecțiilor respiratorii cauzate de COVID-19 și de gripa sezonieră,

A decis următoarele măsuri pentru perioada 12 - 31 martie 2020:

  1. Interzicerea accesului publicului în incinta sediului Baroului Dolj, orice probleme urgente urmând a fi semnalate prin modalități alternative de comunicare (telefon, servicii poștale și de curierat, e-mail, fax).
  2. Programul zilnic de lucru al angajaților se va derula între orele 9.00 - 13.00.
  3. Programul de lucru al copiatoarelor Baroului Dolj situate la sediile instanțelor din Craiova va coincide cu programul arhivelor instanțelor unde acestea funcționează.
  4. Accesul avocaților în sediul baroului va fi limitat la situațiile urgente, urmând ca plata cotelor și contribuțiilor, transmiterea declarațiilor de venit, corespondența S.A.J. să fie realizate prin mijloace electronice (e-mail, fax).
  5. Se recomandă avocaților din Baroul Dolj limitarea pe cât posibil a contactului direct cu clienții și folosirea mijloacelor de comunicare la distanță, inclusiv pentru comunicarea între avocați.
  6. Se recomandă avocaților din Baroul Dolj să respecte planul de măsuri pentru prevenirea și limitarea efectelor epidemiei determinate de infectarea cu COVID-19 instituit de autoritățile de sănătate publică.
  7. Avocații din Baroul Dolj vor comunica eventuale disfuncționalități în relația cu instanțele de judecată, parchetele și unitățile de poliție, în vederea identificării unor soluții instituționale pentru remediere.

 

Decan,

Lucian Bernd Săuleanu