Baroul Dolj, reprezentat la dineul de gală al Asociației Vasiliada

Marți, 7 noiembrie 2023, Asociația Vasiliada, organizație nonguvernamentală cu caracter social înființată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, a organizat un dineu de gală, găzduit de Restaurantul ”Prestige” din Craiova, pentru a marca 20 de ani de activități filantropice și umanitare alături de parteneri.

Baroul Dolj a fost reprezentat de către decan, av. Dragoș Nicu, acesta reafirmând hotărârea fermă a avocaților doljeni de a continua tradiția proiectelor umanitare comune desfășurate de barou și asociație.

Reamintim că Baroul Dolj a organizat în anul 2008 campania ”Fii bun și dăruiește de Crăciun!”, în parteneriat cu Asociația Tinerilor Avocați din Craiova și Asociația Vasiliada, în cadrul căreia a fost realizată o activitate de sprijinire a copiilor internați în secția de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, constând în renovarea și dotarea a cinci saloane, precum și amenajarea unei săli de activități, în care copiii au avut posibilitatea să își petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut.  Totodată, avocații doljeni au cumpărat încălțăminte și dulciuri pentru copiii orfani cu handicap fizic și psihic de la Școala Specială ”Sf. Mina” din Craiova.

De atunci, colaborarea dintre Baroul Dolj și Asociația Vasiliada a devenit permanentă, concretizată în fiecare an prin: donarea de aparatură electronică, electrocasnică, îmbrăcăminte și jucării Centrului de Informare și Consiliere pentru persoane cu dizabilități ”Sf. Ecaterina” din cadrul Asociației Vasiliada; asigurarea hranei zilnice a copiilor din cadrul Centrului ”Sf. Stelian” din localitatea Lipov și a Centrului ”Aripi de lumină ” Craiova; donarea de haine, îmbrăcăminte, pături, jocuri și jucării, distribuite prin intermediul Asociației Vasiliada către persoane cu o situație socială deosebit de grea din județul Dolj, în comunele Sadova, Goicea și Valea Stanciului etc.

În prezent, în cadrul activităților Programului ”Fii Avocat în Școala Ta!”, derulat sub egida Uniunii Naționale a Barourilor din România, Baroul Dolj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj – Biroul Siguranță Școlară, Asociația Vasiliada, Arhiepiscopia Olteniei și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, desfășoară sesiuni de educație juridică în liceele și colegiile din Municipiul Craiova, cu scopul creșterii gradului de informare, conștientizării și sensibilizării elevilor și cadrelor didactice cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe psihoactive.