Comunicat Baroul Dolj cu ocazia Zilei Avocatului, 24 iunie 2017

Nr.  1077 /23.06.2017

 

COMUNICAT CU OCAZIA ZILEI AVOCATULUI

 

Avocații din Baroul Dolj sărbătoresc Ziua Avocatului în data de 24 iunie 2017.

Instituită prin hotărâre a Congresului Avocaților din anul 1998, în fiecare an la 24 iunie, de sarbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Ziua Avocatului este un prilej de promovare a valorilor profesiei de avocat și a rolului fundamental al avocatului pentru stabilitatea statului de drept.

Manifestările organizate de Baroul Dolj în zilele de 23 și 24 iunie 2017, cu ocazia sărbătorii anuale profesionale a avocaților, sunt menite să dezvolte sentimentul de apartenență la comunitatea profesională și să consolideze coeziunea din cadrul baroului.

Făcând astfel trecerea de la evenimentele culturale și profesionale organizate cu această ocazie la cele sociale și sportive, avocații din Baroul Dolj vor avea posibilitatea de a se relaxa și de a sărbători împreună într-un cadru natural și diferit de rigorile impuse de practica profesiei.

Cu aceeași ocazie, Baroul Dolj lansează un nou număr al revistei IUSTITIA, cu materialele prezentate în cadrul conferinței „Independența Avocaților”, organizate de barou la 6 mai 2017, studii și cercetări, jurisprudență și alte articole și informații de actualitate pentru avocați.

De asemenea, Baroul Dolj lansează cu această ocazie lucrarea „Congresul Avocaţilor din România-Craiova, 1928”,  editată  în colaborare cu Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S.Nicolaescu Plopşor”, cu documente, fotografii și informații referitoare la rolul și importanța baroului și a avocatului în societatea românească de la acea vreme.

În același sens al promovării avocatului și a importanței independenței sale, Baroul Dolj a fost în luna mai a acestui an gazda unei serii de manifestări internaționale de anvergură la care au participat reprezentanți la cel mai înalt rang ai avocaților din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Moldova, Polonia, Serbia și România.

Consiliul Baroului Dolj transmite membrilor baroului și tuturor avocaților din România să se bucure de pasiunea pentru drept și de asigurarea dreptului la apărare cu demnitate și competență.

La Mulți Ani!

 

Lucian Bernd Săuleanu

Avocat

Decanul Baroului Dolj