COMUNICAT CU OCAZIA LANSĂRII PLATFORMEI DE COMUNICARE ”EASTERN BARS NETWORK”

Urmare a ședinței Comisiei Barourilor de Est a Federației Barourilor din Europa, organizată de Baroul Dolj în Craiova în ziua de vineri, 5 mai 2017, la care au participat reprezentanți ai barourilor din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, Luxemburg, Republica Moldova, Polonia, Serbia și România, reținându-se nevoia unei platforme de comunicare pentru barourile din regiune și asumându-și această importantă sarcină de cooperare internațională în cadrul profesiei de avocat, Baroul Dolj a dezvoltat platforma de comunicare ”Eastern Bars Network” pe care o lansează astăzi, 22 februarie 2018 și care este accesibilă la adresa de Internet www.easternbars.net.

”Eastern Bars Network” este o platformă informală de comunicare pentru decanii și reprezentanții barourilor din regiune, care poate fi utilizată pentru publicarea de informații, întrebări și opinii importante pentru profesia de avocat, indiferent de țara în care este practicată.

”Eastern Bars Network” își propune să contribuie la creșterea coeziunii dintre barouri și avocați prin crearea unui spațiu virtual, informal și deschis de întâlnire și comunicare despre subiecte de interes comun, provocări, probleme, soluții sau acțiuni comune.

”Eastern Bars Network” este deschisă oricărui barou care își exprimă interesul de a accesa acest spațiu, urmând a fi comunicate de îndată date de autentificare decanului și altor doi-trei reprezentanți desemnați ai acelui barou.

Platforma conține o zonă de noutăți care este accesibilă public și în care poate fi observat conținutul în mod direct, fără autentificare. De asemenea, reprezentanții barourilor membre pot să acceseze o zonă destinată membrilor în care pot posta și citi articole sau în care pot participa la discuțiile membrilor pe baza conținutului existent.

Sperăm că platforma de comunicare ”Eastern Bars Network” va fi un loc popular de întâlnire al decanilor și reprezentanților barourilor din regiune și nu numai.

 

Lucian Bernd Săuleanu

Avocat
Decanul Baroului Dolj