COMUNICAT, Cum a fost !

Sfidând căldura sufocantă, peste 100 de avocați din Baroul Dolj, împreună cu invitații lor, s-au reunit vineri, 22 iunie, la Baza Sportivă Total Vision Sport, din vecinătatea Craiovei (com. Mischii), cu prilejul desfășurării Ediției a VI-a a tradiționalei competiții fotbalistice a avocaților doljeni, Cupa Themis.

Cele 6 echipe înscrise, cuprinzând avocați de toate vârstele, au oferit fanilor frenetici din tribune savoarea unei lupte crâncene și echilibrate, pigmentate pe alocuri cu execuții ce au oscilat între categoriile „spectacol sportiv" și, mai ales, „momente vesele".

„Chimiștii", „Cocktail", „Stelele Estului", „Leii Albaștri", „Portoca-Leii Mecanici" și campionii en-titre, „Old-Boys" au avut, totuși, un adversar comun de temut, binecunoscut iubitorilor din România ai sportului-rege, și anume Canicula!

 

Parcă anticipând echilibrul partidelor, decanul Baroului Dolj, dl. prof. univ. dr. Ion Turculeanu, l-a invitat pe dl. Sebastian Colțescu, arbitru divizionar A, să oficieze bătăliile sportive ale avocaților doljeni.

 

Ca orice mare competiție, Cupa Themis 2012 a avut de toate: driblinguri de free-style, goluri spectaculoase, parade incredibile ale portarilor, răsturnări de scor, accidentări și, inevitabil, o eliminare pentru proteste.  Aceasta a fost dispusă în defavoarea echipei Leii Albastri, al cărei căpitan, dl. av. Dan Copcă, după ce văzuse roșu în fața ochilor la figurat, la o decizie a arbitrului Colțescu, a reușit să vadă roșu și la propriu.

 

Altminteri, „Leii Albastri" au avut o comportare meritorie, reușind să producă emoții echipelor mai bine cotate din grupa lor, datorită jocului bun prestat îndeosebi de dl. av. George Tudorache (un alt căpitan al echipei!).


„Cocktail" a făcut fără succes risipă de efort în meciul cu „Stelel Estului", iar oboseala acumulată i-a făcut pe jucătorii în roșu să primească gol după gol și în meciul cu „Old-Boys". O mențiune, totuși, pentru dl. av. Alexandru Cuna.  


„Portoca-Leii Mecanici" lui Marian Lincă și Alex Zaharia au muncit mult și au beneficiat de serviciile portarului Cosmin Ionescu, dar le-a lipsit omogenitatea în fața unor adversari mai disciplinați.


Echipa „Old-Boys" a beneficiat și de jocul excelent prestat de dl. Ion Turculeanu, decanul Baroului, care a delectat asistența cu preluări de mare finețe, pase vizionare și câteva goluri de efect. Tot dl. Turculeanu a ratat însă penalty-ul decisiv, oprindu-și echipa din drumul către finală, șutul său fiind parat de asociatul său, Leonardo Nică-Albu.


În cele din urmă, întrucât fumul grătarelor inundase terenul mai ceva decât cel al torcidelor sud-americane, avocații doljeni au convenit ca finala mică să nu se mai dispute, astfel încât, în încurajările întregii asistențe, finala a pus față în față două foste câștigătoare ale competiției.

 

În galben, „Chimiștii", cu un lot redutabil de savanți într-ale dreptului și fotbalului, cuprinzându-i pe Leonardo Nică-Albu și Bogdan Oane, căpitanul echipei Baroului Dolj, susținuți de alte nume consacrate ale competiției, precum George Fârță, Dan Idita, Adi Gavrilă, Cristi Tudor și Mihai Popescu, membru al Consiliului Baroului. În violet, „Stele Estului", echipa fondată de Răzvan Socoteanu. La primele ediții era cel mai facil adversar, dar echipa a cunoscut o reinventare, prin cooptarea în lot a vedetelor Alexandru Florea, Balaci Costinel și Dragoș Nicu. După timpul regulamentar, scorul a rămas alb, mai ales datorită prestației incredibile a portarului „Stelelor", Cosmin Gherghe, care avea să apere și ultimul penalty al loviturilor de departajare, aducând trofeul echipei sale.


Competiția nu s-a oprit însă aici, ci a continuat cu repriza a III-a, în nocturnă, în cadrul căreia au fost decernate și premiile individuale. Astfel, Premiul Fair-Play i-a fost decernat d-lui avocat Ovidiu Nuță („Portoca-Leii Mecanici"), probabil cel mai „experimentat" jucător al competiției. Cel mai bun marcator a fost din nou dl. av. Sorin Giubalcă, de la „Old-Boys", iar cel mai bun jucător al competiției a fost desemnat dl. av. Cosmin Gherghe, portarul de la „Stelele Estului".

 

Căutând cuvintele de încheiere pentru această relatare, nu îmi vine în minte nimic mai potrivit decât: ce frumoasă este Cupa Themis!


Av. Dragoș Nicu

Membru al Consiliului Baroului Dolj