Cum a fost?

Marți, 25 octombrie 2022, sala de consiliu a Baroului Dolj s-a dovedit neîncăpătoare pentru a găzdui o masă rotundă cu tema ”Prevalența dreptului în timpul războiului. Rolul avocaților. Relocarea afacerilor în timp de conflict”, ocazionată de a noua celebrare a Zilei Europene a Avocaților.

Au conferențiat domnul prof. univ. dr. av. Sebastian Rădulețu, domnul av. Dragoș Nicu, prodecanul Baroului Dolj și domnul av. Bogdan Mihăloiu, consilier al Baroului Dolj. 

Auditoriul a fost format în majoritate din avocați tineri, iar implicarea activă a acestora în dezbateri a contribuit din plin la reușita evenimentului. 

Alocuțiunile celor trei conferențiari au abordat subiecte precum jus ad bellum și jus in bello, dreptul internațional penal, rolul avocaților de apărători permanenți ai drepturilor omului, dar și de vectori principali ai acțiunilor umanitare, însă și oportunitățile profesionale generate pentru avocați în timpul conflictelor militare, iar intervențiile din auditoriu au oferit interpretări deosebit de interesante ale subiectelor din perspectiva istorică și comparativă.