DELEGAȚIA CURȚII DE APEL DIN LEON, SPANIA, ÎN VIZITĂ LA BAROUL DOLJ

     Joi, 5 octombrie 2023, Baroul Dolj a primit vizita unei delegații a judecătorilor din Leon, Spania, din care au făcut parte doamna Ana Del Ser Lopez, președinta Curții de Apel din Leon, doamna Beatriz Serrrano, domnul Pablo Arraiza și domnul Alfonzo Perez Conesa. 
Judecătorii spanioli, care au fost întâmpinați de către decanul Baroului Dolj, av. Dragoș Nicu și de către consilierul Baroului Dolj, av. Eugen Tițoiu, efectuează un stagiu de schimb de experiență la Curtea de Apel Craiova, în cadrul proiectului finanțat de European Judicial Training Network.
    Obiectivul principal al proiectului este acela de a dezvolta încrederea reciprocă între autoritățile judiciare din România și Spania și extinderea spațiului judiciar european comun pentru a promova recunoașterea reciprocă a hotărârilor judecătorești în domeniul dreptului civil și penal. Totodată, programul oferă posibilitatea de a înțelege mai bine sistemul judiciar al unui alt stat membru al UE, de a analiza asemănările și diferențele dintre cele două sisteme judiciare, de a face schimb de bune practici între judecători din două țări europene.
   Discuțiile purtate au fost deosebit de fructoase pentru ambele părți, fiind schimbate informații relevante privitoare la subiecte precum evoluția profesiilor juridice și în România și Spania, digitalizarea activității magistraților și avocaților, coordonatele relației dintre avocați și magistrați în cele două țări, modalitatea de accedere în profesia de avocat în Spania, cu referire la situații de exercitare fără drept a profesiei de avocat în România de către persoane înscrise în barouri din Spania.