EUROLAWYERS, Benidorm, Spania 2011: OLTENIA BARS, in Grupa E, alaturi de Potenza, Anvers si La Valette!

Dupa o calatorie obositoare, echipa reprezentativa a avocatilor din Barourile Dolj, Olt, Gorj si Mehedinti, inscrisa sub titulatura OLTENIA BARS la Campionatul European de Fotbal al Avocatilor - EUROLAWYERS, Benidorm, Spania 2011, a ajuns la destinatie: Hotel Melia Benidorm, care gazduieste toate echipele participante la acest prestigios eveniment.

 

Delegatia avocatilor olteni a fost intampinata cu deosebita caldura de organizatori, in frunte cu Maestrul Vincent Pinatel, directorul Corporate Sport Organisation. Acesta a apreciat revenirea noastra la Eurolawyers, dupa ce, in urma cu doi ani, cu un lot consolidat cu avocati si din alte regiuni ale tarii, echipa noastra a avut o comportare remarcabila, ocupand locul 6 din 22 de echipe (Rovinj, Croatia, 2009). Mai mult decat atat, Maestrul Pinatel s-a declarat incantat de faptul ca din delegatia OLTENIA BARS fac parte decanul Baroului Dolj, prof. univ. dr. Ion Turculeanu si prodecanul Baroului Olt, av. Ion Calin.

 

In seara de 31 mai, in cadrul unei ceremonii condimentate de manifestarile de emotie ale avocatilor prezenti, Maestrul Vincent Pinatel, impreuna cu oficialitati ale orasului Benidorm, a procedat la tragerea la sorti a componentei celor 7 grupe, unde se regasesc cele 28 de echipe participante (ce reunesc peste 650 de avocati participanti!).

 

Criteriul care a primat la compunerea urnelor din care au fost extrase echipele a fost unul geografic: organizatorii competitiei au grupat in cele 4 urne selectionate din aceeasi zona a Europei, pentru a evita ca echipe din aceeasi tara sau din tari invecinate sa se intalneasca intr-o grupa preliminara.

 

Ratiunea este foarte simpla: dincolo de o competitie de fotbal a avocatilor, EUROLAWYERS este privita ca o oportunitate pentru tinerii avocati din Europa de a stabili relatii, in vederea dezvoltarii profesionale, a cunoasterii diferitelor probleme ale profesiei de avocat si, mai ales, in vederea unor eventuale conlucrari ulterioare intre barouri din diferite tari.

 

In urma tragerii la sorti, OLTENIA BARS va face parte din Grupa E, alaturi de una dintre favoritele competitiei, selectionata avocatilor din regiunea Potenza (Italia), de echipa redutabila a Baroului Anvers (Belgia) si de cea a Baroului La Valette (Malta), o echipa intotdeauna capabila de surprize la editiile precedente ale Mondialelor si Europenelor pentru Avocati.

 

Speram sa revenim cu vesti bune,

 

av. Dragos Nicu,

conducatorul delegatiei OLTENIA BARS

Membru al Consiliului Baroului Dolj