Festivitățile organizate de Uniunea Avocaților din Republica Moldova cu ocazia implinirii a 75 de ani de la înființare

            O delegație a Baroului Dolj a fost prezentă în perioada 23-26 mai 2019 în Chișinău, răspunzând  astfel invitației Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UAM) de a participa la activitățile organizate cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea acesteia.

           Cu acest prilej, în cadrul întâlnirii desfășurate la sediul Uniunii în prezența domnilor Emanoil Ploșniță, Președinte UAM și Dorin Popescu, Decanul Baroului Chișinău, a avut loc și predarea fondului de carte juridică donat de avocații doljeni pentru constituirea bibliotecii. Alături de reprezentanții avocaților doljeni s-au aflat Decanul Baroului Prahova, d-na Manuela Antonescu și Decanul Baroului Mehedinți, dl. Dănuț Rolea. Acest demers se înscrie în proiectul mai larg care leagă avocații din Chișinău și Dolj în baza Protocolului de Înfrățire încheiat în 2018, în baza căruia se desfășoară și alte activități profesionale, participări la conferințe, organizarea unei școli de vară.

           De asemenea, o echipă formată din avocați din Baroul Dolj a participat la Turneul de Fotbal ”Cupa Uniunii Avocaților”, eveniment organizat de UAM. Această competiție s-a bucurat de un succes remarcabil, reunind nu mai puțin de 20 de echipe, reprezentând 17 barouri și asociații profesionale din România și 3 echipe din Republica Moldova, cu scopul declarat de a înlesni strângerea relațiilor dintre avocați, dezvoltarea dialogului și solidarității între confrați. Echipa Baroului Dolj s-a clasat pe poziția a 11-a în clasamentul final, însă organizatorii au apreciat fair-play-ul și popularitatea avocaților doljeni, motiv pentru care, la ceremonia finală, onorată de prezența domnului senator Daniel Fenechiu și a ambasadorului României la Chișinău, Excelența Sa, domnul Daniel Ioniță, acestora le-a fost decernat un premiu special, ”Simpatia Publicului”. Podiumul competiției a fost ocupat de echipele UAM, Baroul Olt și Baroul Maramureș, în această ordine.

           Cu siguranță, însă, cel mai frumos moment al evenimentelor desfășurate la Chișinău a fost acela când toți cei peste 200 de avocați participanți au scandat timp de minute în șir numele tânărului nostru coleg și prieten din Baroul Timiș, Alexandru Marcu, organizatorul turneului ”Cupa Baroului Timiș” din aprilie 2019, cu speranța că mesajul nostru îl va sprijini și îl va face mai puternic în munca de recuperare pe care acesta o duce după grava problemă medicală pe care a suferit-o. Practic, întreg turneul de fotbal s-a desfășurat sub îndemnul ”Never give up, Alex!”, imprimat pe tricourile oferite participanților de către echipa Baroului Timiș.