Inaugurarea Casei Memoriale ”Iuliu Maniu”

           Suntem bucuroși să informăm colegii avocați că la data de 12 octombrie 2019 a avut loc sfințirea și reinaugurarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu“ din satul Bădăcin, jud.Sălaj.Inițiativa sprijinirii acestui proiect aparține d-lui Av. Bogdan Ilea, decan al Baroului Sălaj.

          Avocații din Baroul Dolj, dar și alți avocați din barourile din țară, persoane fizice și juridice, prin donații, au contribuit la restaurarea casei în care s-a născut și a copilărit ilustrul politician Iuliu Maniu.

          Consiliul Baroului Dolj, în ședința din 18 aprilie 2018, a hotărât sprijinirea financiară a lucrărilor de consolidare și reabilitare a Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, județul Sălaj, cu suma de 10.000 lei.

         Iuliu Maniu (n. 8 ianuarie 1873, Șimleul Silvaniei, jud.Sălaj - d. 5 februarie 1953, Sighet), jurist, unul dintre cei mai prestigioşi oameni politici din istoria României, membru de onoare al Academiei Române din 7 iunie 1919. Având o carieră politică ce s-a întins pe parcursul a 56 de ani, Iuliu Maniu s-a numărat printre marii oameni de stat ai ţării noastre, luptând cu perseverenţă împotriva tendinţelor autoritare ca un adevărat apărător al democraţiei.

          S-a implicat activ în realizarea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, iar din funcţia de preşedinte al Consiliului Dirigent a reuşit integrarea rapidă a administraţiei din Transilvania în cea a României reîntregite.

        

 

Av.Lucian-Bernd Săuleanu

Decan Baroul Dolj