Mesaj de felicitare pentru domnul avocat Mihail Neagoe din partea domnului avocat Călin Andrei Zamfirescu

Preluand in 1999 mandatul de presedinte al Uniunii Avocatilor din Romania, am avut sansa de a colabora cu Mihai Neagoe (Decan al baroului Dolj la acea vreme) in calitatea sa de vice-presedinte al UAR si de consilier al Comisiei permanente a UAR. Animati de dorinta de a largi competentelor avocatilor, de a intari si extinde garantiile pe care sa se sprijine libertatea profesie si autonomia barourilor precum si de dorinta schimbarii radicale a sistemului de pensii al avocatilor, intreaga echipa de conducere a profesiei am initiat un larg si ambitios proces de reforme.

 

Mihai s-a integrat perfect fiind permanent disponibil, un subtil si bun cunoscator al profesiei, un fidel si fervent sustinator al tinerei generatii, un coleg generos, modest si extrem de muncitor. L-am simtit mereu alaturi, plin de optimism si cu un remarcabil spirit de echipa, insuflind echilibru si optimism. Dupa alegerile din 2003 a ramas acelasi colaborator fidel in calitate de consilier al Comisiei permanente, nemaidepunandu-si candidatura pentru functia de vice-presedinte pentru a sustine pe Ionel Hasotti, un coleg mai tanar si la fel de valoros. A fost un gest care a fost unanim admirat, o dovada de altruism si de incontestabila valoare morala. Un asemenea exemplu vine sa confirme valoroasa traditie a profesiei de avocat, profesie ai caror reprezentanti de frunte si-au dovedit devotamentul si dragostea pentru ordinul profesional si distinsii lor colegi.

 

La acest moment de meritoriu bilant, draga Mihai, sa ai credinta ca profesia va continua sa te pretuiasca si sa te aseze langa reputatii avocati ai Baroului Dolj si valorosii vice-presedinti ai Uniunii Avocatilor din Romania. Iti doresc sanatate, viata lunga si in continuare implicarea in structurile profesiei pe care ai slujit-o cu pasiune si demnitate.

 

Calin-Andrei Zamfirescu

Senior Partner

Zamfirescu Racoti & Partners

Attorneys at Law