OLTENIA BARS a terminat la egalitate cu Squadra Potenza

Miercuri, 1 iunie, de la ora locala 17.00, Stadionul "Atletismo" din cadrul complexului sportiv Guillermo Amor din Benidorm a găzduit primul meci al selecţionatei OLTENIA BARS, contând pentru Grupa E a Eurolawyers 2011, în compania echipei italiene Potenza.

 

Pentru prima repriză, disputată pe o ploaie supărătoare, antrenorul Ion Vespescu a folosit următoarea formulă: Mihai Pascu - Dragoş Nicu, Cătălin Ulmet, Bogdan Oane (căpitan), Marian Lincă - Andrei Madan, Costinel Balaci, Alin Bădiţa, Ovidiu Goran - Alexandru Florea, Jean Uncheşelu.

 

Meciul a început cu dominarea echipei italiene, deşi prima ocazie a apartinut avocaţilor, Alex Florea fiind blocat in extremis, în încercarea de a dribla portarul advers. Squadra Potenza a deschis
scorul, meritat, la capătul unui contraatac rapid, purtat pe partea stângă a apărării noastre şi finalizat cu o frumoasă lovitura de cap, de la 7 metri, cu toată opoziţia portarului Mihai Pascu.

 

Golul primit i-a dezlănţuit pe tinerii avocaţi olteni, care începuseră meciul timoraţi. Pe rând, Alex Florea, Jean Uncheşelu, Marian Lincă, Bogdan Oane şi Costinel Balaci asediind poarta italienilor, fără
succes însă. Spre finalul reprizei, Jean Nicolae a fost agăţat în careul advers de un apărător, însă arbitrul partidei a apreciat că jucătorul nostru a simulat şi i-a acordat cartonaş galben.

 

La pauză, antrenorul Ion Vespescu şi-a admonestat jucătorii pentru ezitările din prima repriză şi a efectuat trei schimbări: Sebastian Petrică, Aurel Cojocaru şi Emil Paşolea i-au înlocuit pe Dragoş Nicu, Alin Bădiţa şi Alexandru Florea.

 

OLTENIA BARS a început repriza secundă cu un pressing continuu, care nu a încetat până la fluierul final. Echipa italiană nu a mai contat în atac, iar ocaziile s-au succedat la poarta adversarilor noştri cu o cadenţă exasperantă. Pe rând, Uncheşelu, Paşolea, Goran,  Balaci au ratat ocazii incredibile.

 

Jocul nostru căpătând consistenţă, egalarea a survenit meritat: Balaci a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Uncheşelu s-a înălţat din mijlocul masivilor fundaşi italieni şi a înscris cu capul.

 

Golul egalării a dat aripi jucătorilor noştri, care au controlat finalul de meci cu autoritate. Linia fundaşilor a jucat excelent la ofsaid, atacanţii şi mijlocaşii au continuat pressingul, iar portarul
Pascu a şomat până la sfârşitul meciului.

 

Arbitrul ar fi trebuit să acorde în a doua repriză două lovituri de la 11 metri în favoarea echipei noastre, la un henţ şi un fault clar asupra lui Madan, însă a preferat să lase jocul să continue. Şi
ocaziile au continuat: Ovidiu Goran a trimis mingea în bară, cu un şut centrare de pe partea dreaptă, Madan a şutat în în plasa laterală, după o incursiune rapidă pe partea stângă, iar Uncheşelu a driblat doi jucători şi a trimis mingea pe lângă portar, dar şi pe lângă poartă.

 

În aceste condiţii, finalul meciului a găsit echipa italiană în corzi, cu un ultim şut peste poartă al lui Cătălin Ulmet.

 

Ca o concluzie, echipa italiană a dominat primele 15 minute, după care OLTENIA BARS a pus stăpânire pe joc. Arbitrajul modest, depăşit de viteza jocului şi terenul ud şi-au pus amprenta asupra rezultatului final.

 

După meci, avocaţii olteni şi colegii italieni s-au felicitat reciproc, iar jucătorii noştri au împărţit adversarilor materiale promoţionale cu imaginea barourilor din Oltenia.

 

Ziua de joi, 2 iunie, este decisivă pentru calificarea în primele 8 echipe europene. De la ora locală 10.00, OLTENIA BARS va întâlni echipa selecţionata avocaţilor din La Valette (Malta), iar de la ora
19.00 se va confrunta cu echipa Baroului Anvers (Belgia). De menţionat că în celălalt meci al grupei Anvers a învins La Valette cu 1-0.

 

Următoarele corespondenţe vor fi însoţite de fotografii de la meciuri şi de la celelalte evenimente ale EUROLAWYERS 2011 - Benidorm.

 

Av.Dragoş Nicu

Membru al Consiliului Baroului Dolj

coordonatorul selecţionatei OLTENIA BARS