OLTENIA BARS TEAM învinge echipa avocaților din Porto cu 1-0!

Vineri, de la ora locală 10.00, echipa avocaților olteni a întâlnit o selecționată portugheză a avocaților din Porto, pe stadionul Guillermo Amor, din Benidorm.

 

Antrenorul Ion Vespescu a trimis în teren următorul 11: Pascu - Groza, Cojocaru, Oane, Lincă - Giubalcă, Bădița, Goran, Lăcraru - Pașolea, M. Ulmet. Ca urmare a numeroaselor indisponibilități survenite în meciurile anterioare, pe bancă au stat doar două rezerve: Balaci și Vespescu.

 

Deși încă afectați de accidentarea gravă a colegului Andrei Madan, survenită cu o zi înainte, dar și de pierderea calificării în primele 8 echipe ale Europei, jucătorii trimiși în teren au dat dovadă de responsabilitate și o excepțională tărie de caracter. Echipa noastră a etalat același joc combinativ, de posesie, în faza de atac, precum și determinare și exactitate în faza de apărare. De partea cealaltă, colegii portughezi au încercat să răspundă cu un joc similar, însă acțiunile lor nu au avut nicio șansă în fața organizării impecabile a românilor. Protejat de o linie de fundași condusă impecabil de căpitanul echipei, Bogdan Oane, portarul Mihai Pascu a avut din nou destul de puține emoții, apărând fără probleme șuturile portughezilor.

 

Deschiderea de scor s-a produs la jumătatea primei reprize, când Mihai Ulmet, după ce a insistat la o neînțelegere a stoperilor adverși, a zguduit plasa, expediind un volé cu piciorul stâng, din interiorul careului mare. Alte ocazii au fost irosite de neobositul Pașolea, de Goran și de același Mihai Ulmet, jucător ce a manifestat o mare poftă de joc.

 

În repriza a doua, avocații olteni au gestionat perfect avantajul de pe tabelă. Vespescu și Balaci i-au înlocuit pe Giubalcă și Lăcraru. Combinațiile spectaculoase ale celor doi, cărora li s-au alăturat Bădița și Lincă, i-au debusolat pe portughezi și au smuls exclamații de apreciere chiar de pe banca de rezerve a adversarilor.

 

Oane a fost imperial în apărare, nefiind depășit la niciun duel aerian, iar maratonistul Lincă a pus pur și simplu stăpânire pe banda stângă a terenului, pendulând continuu între apărare și atac. Pe flancul celălalt, Constantin Groza a fost extrem de exact în apărare, evitând complicațiile inutile, iar în centrul apărării, lângă Oane, veteranul Cojocaru a dus adevărate trânte cu adversarii, în lupta pentru prim-plan. Și jocul la ofsaid a funcționat impecabil, avocații olteni dovedind astfel că au o bună cunoaștere a fotbalului și o excelentă comunicare în teren.

 

În cele din urmă, după un meci care nu ne-a produs prea multe emoții, controlat tactic de echipa noastră, arbitrul a fluierat finalul, consfințind victoria noastră cu 1-0. Practic, avocații olteni i-au răzbunat pe colegii din Timiș și Hunedoara, care fuseseră înfrânți de portughezi, în faza grupelor.

 

O surpriză placută ne-a fost oferită de adversarii din Porto, care au aplaudat cu fair-play echipa noastră, în drumul spre vestiare, dar și de unul dintre tușieri, care ne-a felicitat... in limba română!

 

Astfel, după patru meciuri, selecționata avocaților din Oltenia nu a cunoscut, încă, înfrângerea și a primit un singur gol! Cu siguranță, dacă nu ar fi survenit accidentările unora din cei mai buni jucători, avocații olteni ar fi avut șanse la podiumul acestei extrem de dure competiții.

 

Ca urmare a acestui rezultat, OLTENIA BARS TEAM se va lupta pentru locurile 9-12, urmând a mai disputa încă două meciuri, pentru stabilirea poziției finale în clasament. În primul dintre acestea, oltenii vor înfrunta extrem de puternica echipă din Tel Aviv, cunoștința mai veche, de la Rovinj - Eurolawyers 2009, față de care avem de luat o revanșă. La ediția precedentă a Europenelor, echipa organizată de Asociația Tinerilor Avocați din Craiova, care includea și jucători ai actualei OLTENIA BARS TEAM, a fost învinsă de selecționata avocaților din Tel Aviv, după executarea loviturilor de departajare.

 

În după-amiaza zilei de vineri, decanul Baroului Dolj, dl. Ion Turculeanu și prodecanul Baroului Olt, dl. Nicolae Călin i-au invitat pe jucători într-o scurtă, dar bine meritată excursie în orașul Alicante, unde a avut loc Campionatul Mondial - MUNDIAVOCAT, în anul 2008.

 

Dragos Nicu,

Membru al Consiliului Baroului Dolj