Program stiintific lucrari Congres UIA 2008 - Bucuresti, 29 oct - 2 nov

 

Din partea doamnei av. Elena Bustea, presedintele Comitetului National UIA pentru Romania

 

"Stimati membri individuali si colectivi UIA,

Distinsi Colegi,  

 

Va informez ca brosura preliminara a Congresului UIA 2008 este in curs de finalizare. Va trimitem atasat draftul pe care l-am primit de la Centrul UIA.

Va rugam sa observati ca lucrarile Congresului se desfasoara in paralel, pe teme principale si pe comisii.  

 

Cei care s-au inscris pana in momentul actual ca vorbitori, atat la temele principale, cat si la temele comisiilor,  au contactat direct presedintii Comisiilor pentru Temele principale/Comisiilor de lucru UIA - care sunt si responsabilii pentru acoperirea partii stiintifice a acestui eveniment. Aceasta este procedura standard de inscriere.    

 

Dupa cum veti observa, numarul vorbitorilor romani este foarte mic, in comparatie cu cel al colegilor straini (am marcat numele românilor cu culoarea roz, in brosura, si i-am listat si separat).  

 

Sunt convinsa ca numai programul dumneavoastra profesional incarcat v-a impiedicat sa va interesati de pregatirea acestui eveniment si sa va ganditi la optiunea de a va inscrie ca speaker. Aveti timpul necesar, pana la sfarsitul acestei luni; cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Ca sa vin in ajutorul dumneavoastra, va trimit in atasament si listele comisiilor UIA (le puteti gasi si pe site http://www.uianet.org/). Puteti contacta direct Presedintele respectiv,  intr-una din limbile Congresului (fr/en/sp), va prezentati si solicitati inscrierea la tema care va intereseaza. Acesta va decide asupra inscrierii dvs, va va contacta direct (prin e-mail - de obicei) si va va tine informati  asupra formatului lucrarii scrise si termenului limita de depunere/trimitere (la momentul actual termenul de depunere a lucrarilor este estimat pentru data de 31 iulie) 

Trebuie sa tineti seama ca numai la temele principale este asigurata traducerea simultana si in lb. romana; pentru comisii, lucrarile si discutiile se vor desfasura  intr-una din cele trei limbi.  

 

In cazul in care doriti sa va ajutam,  secretariatul Comitetului local de organizare Congres  poate  retransmita solicitarea dvs. de inscriere ca vorbitor la UIA si poate initia corespondenta, pana la stabilirea contactului intre dvs. si Presedintele Comisiei pentru Tema principala/Comisiei. In aceasta situatie, sunteti rugati sa inscrieti:  

 

nume si prenume; numele formei de exercitare a profesiei; e-mail; nr. de tel. fix si mobil; specializat in.....(probabil tipul de drept al Comisiei care va intereseaza) Comisia; tema; numele lucrarii (numai daca exista; il puteti fixa si ulterior).  

 

Nu in ultimul rand trebuie sa va spunem ca desi am incercat sa convingem conducerea UIA ca taxa de inscriere la nivelul sumei de 600 de euro pentru romani este prea mare si ca avocatii tineri nu isi vor permite sa plateasca aceasta taxa, nu am reusit sa obtinem nicio reducere, nici in urma discutiilor din cadrul intalnirilor Consiliului de Presedintie UIA pe care le-am avut impreuna cu dl. Mihai Tanasescu si oficialii UIA la Londra si la Milano, nici in urma scrisorii de protest pe care Comitetul Local de Organizare a trimis-o conducerii UIA si nici in urma scrisorilor de protest ale membrilor Asociatei Barourilor de la Marea Neagra, care au alocata aceeasi taxa (Turcia, Rep. Moldova, Bulgaria, Macedonia, Georgia, Azerbaijan si Albania). Exista un anumit algoritm al organizarii unor astfel de evenimente pe care trebuie sa il respecte pentru  a acoperi cheltuielile Congresului.  

 

Mai mult, trebuie sa va informam ca speakerii nu sunt scutiti de plata taxei de inscriere, si ca participantii la lucrarile congresului vor primi un Certificat de participare care va conta ca pregatire profesionala continua.     

 

Raman la dispozitia dumneavoastra pentru orice alta informatie de care ati avea nevoie.

De asemenea, va sta la dispozitie Secretariatul Comitetului Local de organizare Congres.

Persoana de contact: D-na Dumitrache Valentina  

 

Va multumesc pentru atentia dumneavoastra  si speram sa participam in numar mare la acest eveniment.

Colegii care s-au inscris deja ca vorbitori sunt rugati sa ignore prezentul mesaj  

 

Cu stima si urari de sanatate si bucurii cu ocazia apropiatelor Sarbatori Pascale,

Av. Elena Bustea

BUSTEA-DEHEZA si Asociatii

B-dul Dacia nr. 29

Bucuresti - sector 1

Tel/Fa 40 21 212 21 21

Mob. 40 7222 11115"

-----------------------------------------

E-mail trimis de:

Valentina  Dumitrache

Biroul International

Baroul Bucuresti

Tel: 40 21 315 45 37

Fax: 40 21 312 10 84

E-mail: dumitrache@baroul-bucuresti.ro