Protest împotriva lipsei de reacție a jandarmilor ce asigură paza și ordinea la Tribunalul Dolj

 

COMUNICAT

 

Consiliul Baroul Dolj protestează cu indignare împotriva lipsei de reacție a jandarmilor ce asigură paza și ordinea la Tribunalul Dolj, care au asistat pasivi, în data de 18 februarie 2014, la agresarea fizică și verbală a domnului avocat Radu Marinescu, membru al Consiliului Baroului Dolj, de către mai multe persoane ce ar fi trebuit identificate și, cel puțin, sancționate contravențional.

Acest incident a fost reflectat pe larg în presa locală și centrală, iar atitudinea de nepăsare a jandarmilor de serviciu la Tribunalul Dolj este de natură să aducă serioase prejudicii de imagine Jandarmeriei Române și să slăbească încrederea cetățenilor în instituțiile statului.

Consiliul Baroului Dolj adresează tuturor autorităților implicate în actul de justiție un apel la reala și corecta înțelegere a dispozițiilor cuprinse în art. 39 din Legea nr. 51/1995, Republicată, pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, potrivit cărora, în exercitarea profesiei lor, avocații sunt ocrotiți de lege.