UNBR Comunicat privind organizarea unor seminarii regionale în cadrul proiectului „Justiţie în interesul copilului”

UNIUNEA NAŢIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA

 

COMUNICAT

privind organizarea unor seminarii regionale în cadrul proiectului

„Justiţie în interesul copilului"

 

În perioada 15 septembrie - 27 octombrie 2011, Fundaţia Scheherazade în parteneriat cu Ministerul Justiţiei, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Public, Institutul Naţional al Magistraturii şi Uniunea Naţionala a Barourilor din România organizează un număr de şase seminarii regionale în cadrul proiectului „Justiţie în interesul copilului", proiect finanţat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, potrivit următorului calendar:


 - Constanta - 15 septembrie 2011
 - Timişoara - 22 septembrie 2011
 - Sibiu - 29 septembrie 2011
 - Cluj - 6 octombrie 2011
 - Craiova - 13 octombrie 2011
 - Iaşi - 27 octombrie 2011

 

Scopul acestor seminarii este acela de a aborda, într-o manieră interactivă, teme actuale şi de larg interes pentru specialiştii din domeniu si de a facilita schimbul de experienţă între aceştia. În cadrul seminariilor vor fi analizate, atât prin prisma legislaţiei actuale, cât şi din perspectiva noilor coduri, teme precum: protecţia copilului împotriva violenţei şi a oricăror forme de traficare, relaţiile copilului cu familia, aspecte legate de procesul de adopţie, modalităţile de sancţionare ale minorilor aflaţi în conflict cu legea penală, precum şi alte teme de actualitate.

 

Prelegerile vor fi susţinute de experţi în domeniu, inclusiv de lectori din cadrul Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor.

 

Pentru participarea la seminarii se acordă un număr de 7 puncte în cadrul programului de pregătire profesională continuă a avocaţilor.

 

Seminarul din data de 15 septembrie 2011, de la Constanţa, va avea loc în cadrul Universităţii Maritime din str. Mircea cel Bătrân nr.104, et. 1, în Aula „Gavrilă Rican" şi în sala E 111.

 

Detalii privind locul organizării celorlalte seminarii va fi anunţat ulterior.

 

Nu se percepe taxă de participare la seminarii.

 

Seminariile vor începe la ora 9.00 şi se vor încheia la ora 18.00, cu o pauză de masă şi două pauze de cafea. Masa de prânz şi cafeaua pentru participanţi sunt oferite de organizatori.

 

Participarea la seminarii trebuie confirmată de cei interesaţi prin email, în atenţia dnei. Davina Bistrian (davina_bistrian@yahoo.com), cu cel puţin o săptămână înaintea datei seminarului.

 

PREŞEDINTE,

Av. dr. Gheorghe Florea