Cupa Unirii la Fotbal pentru Avocați - Craiova, 24-26 mai 2018

Baroul Dolj invită toate barourile din România să participe în perioada 24-26 mai 2018 la competiția de fotbal pentru avocați “Cupa Unirii”, eveniment integrat în programul “12 trepte către Marea Unire”.

 

  1. Condiţii de înscriere

1.1. Barourile interesate vor trimite o cerere de înscriere, până la  13 aprilie 2018, prin una din următoarele modalităţi:

–          prin poştă, la adresa: Baroul Dolj, Craiova, Bulev. Carol I, nr. 1, bloc 17 D, sc. 1, mezanin, jud. Dolj;

–          prin fax, la nr. 0251.41.39.40;

–          prin e-mail, la adresa: office@barouldolj.ro.

1.2. Cererea de înscriere a echipei unui barou va cuprinde, în mod obligatoriu, numele tuturor componenţilor echipei.

1.3      După verificarea şi validarea cererii de către organizatori, fiecare echipă înscrisă va plăti o taxă de participare de 2000 lei, cel mai târziu până la  27 aprilie 2018. Modalitatea de efectuare a plăţii va fi comunicată ulterior validării cererii de înscriere.

Taxa de înscriere este destinată acoperirii parțiale a costurilor competiției (chirie terenuri de joc, asistență medicală, arbitraj, trofee etc.), diferența urmând a fi suportată de Baroul Dolj.

 

  1. Echipele și jucătorii

2.1      Echipele vor fi compuse exclusiv din avocaţi care figurează pe Tabloul avocaţilor cu drept de exercitare a profesiei sau pe Tabloul avocaților suspendați din fiecare barou.

2.2      Lotul fiecărui barou va fi compus din minim 8 şi maxim 12 jucători.

2.3      Din fiecare lot va putea face parte un singur jucător care nu are calitatea de avocat, cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:

–          vârstă minimă, 30 de ani la data începerii competiţiei;

–          licenţiat în drept, îndeplinind o profesie juridică (judecător, procuror, consilier juridic, notar, executor judecătoresc).

2.4 Fiecare jucător va prezenta un certificat medical, cu menţiunea: „Clinic sănătos. Apt pentru fotbal în condiţiile competiției sportive Cupa Unirii la fotbal pentru avocați”.

2.5 Înainte de începerea unui meci, fiecare jucător va purta asupra sa legitimaţia de avocat valabilă, adeverință eliberată de barou sau, în cazul jucătorilor care exercită o altă profesie, legitimaţia profesională.

 

  1. Terenurile. Prezentare succintă a regulilor de joc (selecţie)

3.1      Meciurile se vor disputa în mun. Craiova, jud. Dolj, pe terenuri sintetice de dimensiuni reduse, pe durata a două reprize a câte 15 sau 20 minute (în funcție de numărul de echipe participante), cu o pauză de 5 minute. Este posibilă disputarea mai multor meciuri pe durata unei zile.

3.2      Echipele vor fi formate din 6 jucători (portar şi 5 jucători de câmp).

3.3      Pe durata unui meci, schimbările sunt permise în număr nelimitat. Orice intrare în terenul de joc se va face doar pe la linia mediană, chiar dacă jocul nu este oprit, cu condiţia ca jucătorul înlocuit să fi părăsit deja terenul, prin acelaşi loc. Un jucător înlocuit poate reveni în joc, cu respectarea dispoziţiilor privind înlocuirea.

3.4      Îi este interzis portarului, sub sancţiunea loviturii libere indirecte, să atingă mingea cu mâna, după ce aceasta i-a fost trimisă intenţionat, cu piciorul, de către un coechipier.

3.5      Repunerea în joc de la marginile laterale ale terenului se va efectua cu piciorul. Dintr-o repunere de la marginea terenului nu se poate înscrie direct un gol.

3.6      Repunerea de la poartă se efectuează numai de către portar, cu mâna sau cu piciorul, din interiorul careului. Dintr-o repunere de la poartă nu se poate înscrie direct un gol.

 

  1. Programul competiţiei

4.1 Faza grupelor preliminare. Departajare

4.1.1 În funcţie de numărul de echipe înscrise, vor fi alcătuite grupe preliminare de 3 sau 4 echipe, prin tragere la sorţi.

4.1.2  În cadrul grupelor preliminare, fiecare echipă va juca împotriva tuturor celorlalte echipe din grupa sa.

4.1.3  În caz de victorie, se acordă 3 puncte echipei învingătoare şi 0 puncte echipei învinse. În caz de egalitate, fiecare echipă primeşte 1 punct.

4.1.4 Departajarea se va face după următoarele criterii: număr de puncte, rezultatul meciului direct, golaveraj, număr de goluri marcate, criteriul fair-play (care favorizează echipa cu cele mai puţine cartonaşe galbene şi roşii acordate).

4.2 Faza eliminatorie

4.2.1 Pentru toate echipele, faza grupelor preliminare va fi urmată de o fază eliminatorie, în care fiecare echipă va înfrunta o alta, clasată pe acelaşi loc în altă grupă, desemnată prin tragere la sorţi.

4.2.2  Faza eliminatorie va consta, astfel, în funcţie de numărul echipelor participante, din 16-imi de finală, optimi de finală, sferturi de finală, semifinale şi finale.

4.2.3  În caz de egalitate, se trece direct la executarea loviturilor de departajare, câte 5 pentru fiecare echipă. Vor putea executa aceste lovituri şi jucătorii care nu se aflau pe teren la finalul jocului.

 

  1. Trofee

5.1      La finalul competiției, vor fi acordate următoarele trofee:

– “Cupa Unirii”, echipei de pe primul loc.

 – cupe echipelor clasate pe locurilw 2 și 3.

 – medalii componenților echipelor de pe primele 3 locuri.

– diplome de participare tuturor echipelor participante.

– premii pentru cel mai bun jucător, pentru cel mai bun portar, pentru cel mai bun marcator al competiției.

– premiul „Fair-Play”.

 

  1. Comitetul de organizare

Deciziile privind organizarea competiției de fotbal pentru avocați “Cupa Unirii”, precum şi soluţionarea eventualelor contestaţii formulate de jucători sau echipe sunt atributul Comitetului de organizare, care are următoarea componenţă:

– Prof. Univ. Dr. Avocat Ion Turculeanu, vicepreședinte U.N.B.R., consilier al Baroului Dolj.

– Prof. Univ. Dr. Avocat Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj.

– Avocat Mihai-Dragoș Nicu, consilier al Baroului Dolj.