Campionatul Național de Fotbal al Avocaților, Craiova 2012

Având în vedere popularitatea sportului rege printre avocaţii români şi comportarea meritorie a mai multor echipe româneşti, în repetate rânduri, la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Avocaţi - MUNDIAVOCAT şi Campionatul European de Fotbal pentru Avocaţi - EUROLAWYERS,

 

BAROUL DOLJ organizează, în perioada 19-22 aprilie 2012,
PRIMA EDIŢIE A CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE FOTBAL
AL AVOCAŢILOR DIN ROMÂNIA

 

Campionatul Naţional de Fotbal al Avocaţilor din România este o competiţie exclusivistă, destinată avocaţilor înscrişi pe tablourile barourilor ce compun Uniunea Naţională a Barourilor din România.

 

1. Condiţii de înscriere

 

1.1 În vederea participării la Campionatul Naţional de Fotbal al Avocaţilor, barourile interesate vor trimite Baroului Dolj o cerere de înscriere, până la 5 martie 2012, prin una din următoarele modalităţi:
- prin poştă, la adresa: Baroul Dolj, Craiova, Bulev. Carol I, nr. 1, bloc 17 D, sc. 1, mezanin, jud. Dolj;
- prin fax, la nr. 0251.41.39.37;
- prin e-mail, la adresa: office@barouldolj.ro.

 

1.2 Cererea de înscriere a echipei unui barou va cuprinde, în mod obligatoriu, numele tuturor componenţilor echipei.

 

1.3 După verificarea şi validarea cererii de către organizatori, fiecare echipă înscrisă va plăti o taxă de participare de 1500 lei, cel mai târziu până la 15 martie 2012. Modalitatea de efectuare a plăţii va fi comunicată ulterior validării cererii de înscriere.

 

2. Echipele şi jucătorii

 

2.1 Echipele vor fi compuse exclusiv din avocaţi care figurează pe Tabloul avocaţilor cu drept de exercitare a profesiei din fiecare barou.

 

2.2 Lotul fiecărui barou va fi compus din minim 8 şi maxim 12 jucători.

 

2.3 Din fiecare lot va putea face parte un singur jucător care nu are calitatea de avocat, cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
- vârstă minimă, 30 de ani la data începerii competiţiei;
- licenţiat în drept, îndeplinind o profesie juridică (judecător, procuror, consilier juridic, notar).

 

2.4 Înainte de începerea unui meci, fiecare jucător va purta asupra sa legitimaţia de avocat valabilă sau, în cazul jucătorilor care exercită o altă profesie, legitimaţia profesională.

 

3. Terenurile. Prezentare succintă a regulilor de joc (selecţie)

 

3.1 Meciurile se vor disputa în mun. Craiova, jud. Dolj, pe terenuri sintetice de dimensiuni reduse, pe durata a două reprize a câte 20 de minute, cu o pauză de 5 minute.

 

3.2 Echipele vor fi formate din 6 jucători (portar şi 5 jucători de câmp).

 

3.3 Pe durata unui meci, schimbările sunt permise în număr nelimitat. Orice intrare în terenul de joc se va face doar pe la linia mediană, chiar dacă jocul nu este oprit, cu condiţia ca jucătorul înlocuit să fi părăsit deja terenul, prin acelaşi loc. Un jucător înlocuit poate reveni în joc, cu respectarea dispoziţiilor privind înlocuirea.

 

3.4 Îi este interzis portarului, sub sancţiunea loviturii libere indirecte, să atingă mingea cu mâna, după ce aceasta i-a fost trimisă intenţionat, cu piciorul, de către un coechipier.

 

3.5 Repunerea în joc de la marginile laterale ale terenului se va efectua cu piciorul. Dintr-o repunere de la marginea terenului nu se poate înscrie direct un gol.

 

3.6 Repunerea de la poartă se efectuează numai de către portar, cu mâna, din interiorul careului. Dintr-o repunere de la poartă nu se poate înscrie direct un gol.

 

4. Programul competiţiei

 

4.1 Faza grupelor preliminare. Departajare

 

4.1.1 Participantele vor fi împărtite în 4 grupe preliminare a câte 3 echipe, prin tragere la sorți.

 

4.1.2 În cadrul grupelor preliminare, fiecare echipă va juca împotriva tuturor celorlalte echipe din grupa sa.

 

4.1.3 În caz de victorie, se acordă 3 puncte echipei învingătoare şi 0 puncte echipei învinse. În caz de egalitate, fiecare echipă primeşte 1 punct.

 

4.1.4 Departajarea se va face după următoarele criterii: număr de puncte, rezultatul meciului direct, golaveraj, număr de goluri marcate, criteriul fair-play (care favorizează echipa cu cele mai puţine cartonaşe galbene şi roşii acordate).

 

4.2 Faza a-2a

 

4.2.1 Câștigătoarele grupelor vor juca semi-finale, finala mica și finala mare.

 

4.2.2 Echipele clasate pe locul 2 în grupe vor juca meciuri de clasament pentru locurile 5-8 în sistemul descris la punctul 4.2.1.

 

4.2.3 Echipele clasate pe locul 3 în grupe vor juca meciuri de clasament pentru locurile 9-12 în sistemul descris la punctul 4.2.1.

 

4.2.4 În caz de egalitate, se execută loviturile de departajare, câte 3 pentru fiecare echipă. Vor putea executa aceste lovituri și jucătorii care nu se aflau pe teren la finalul jocului. Dacă egalitatea persistă, se continuă cu cate o lovitură pentru fiecare echipă, până la departajare.

 

 

5. Trofee

 

5.1 La finalul Campionatului, vor fi acordate următoarele trofee:
- cupe și diplome tuturor echipelor participante.
- premii pentru cel mai bun jucător, pentru cel mai bun portar, pentru cel mai bun marcator al Campionatului.
- premiul "Fair-Play".

 

6. Comitetul de organizare


Deciziile privind organizarea Primei Ediţii a Campionatului Naţional de Fotbal al Avocaţilor din România, precum şi soluţionarea eventualelor contestaţii formulate de jucători sau echipe sunt atributul Comitetului de organizare, care are următoarea componenţă:

- Prof. Univ. Dr. Avocat Ion Turculeanu, Decanul Baroului Dolj - Preşedinte

- Av. Mihai-Dragoș Nicu, Membru în Consiliul Baroului Dolj-Directorul Competiției

- Av. Răzvan-Florentin Socoteanu, Membru în Consiliul Baroului Dolj